Naše škola se profiluje v zaměření na prostor k dialogu. Hlásíme se k navázání na tradice uměleckého řemesla, slušného chování, komunikace, vzájemných vztahů a spolupráce, a v neposlední řadě k otevřenosti vůči všem věkovým kategoriím.

Zdroj: Základní umělecká škola, Most

Škola podporuje otevřený přístup k novým médiím a novým přístupům k umění, do výuky je pro zájemce zařazena počítačová grafika, fotografie, pravidelně vyjíždíme na výstavy pořádané prestižními galeriemi. Podporujeme umělecké zájmy a preference vyučujících pedagogů. Ve výuce výtvarného oboru najdete, kromě standardních technik, též výuku zaměřenou na keramiku.

Základní umělecká škola se stává partnerem v podpoře zájmu studovat umělecké obory na středních i vysokých školách, v komunikaci na odborné úrovni a v orientaci na současné umění. Rozvíjíme spolupráci se současnými výtvarníky pořádáním kurzů, workshopů a Letní prázdninové školy.

Zdroj: Základní umělecká škola, Most

Každoročně škola pořádá akce ve veřejném prostoru, jednou z nich je architektonický festival pro děti s názvem Děti budí město, další akcí je zapojení do celostátního happeningu Zuš Open nebo spolupořádání dětského dne v Korozlukách s názvem Živá zahrada.

Naši žáci si mohou vyzkoušet také mezinárodní spolupráci se studenty umělecké školy v německém Öederanu, s kterou spolupracujeme více než deset let formou společných setkání a workshopů zaměřených na různé výtvarné techniky.

Zdroj: Základní umělecká škola, Most

Vedle pravidelné výuky dětí od 5 do 18 let nabízíme také studium pro dospělé v těchto seminářích:

kurz kresby, keramiky, textilní tvorby a počítačové grafiky.

Výuka probíhá jednou týdně v délce dvou až tří vyučovacích hodin a je určena všem zájemcům o daný obor.

Zdroj: Základní umělecká škola, Most

Těžištěm naší práce je rozvoj kreativních dovedností a citlivosti k umění. Snažíme se, aby student vnímal studium jako seberealizační proces v inspirativním prostředí.

Zdroj: Základní umělecká škola, Most

Těšíme se na Vaší návštěvu v Základní umělecké škole!

Základní umělecká škola, Most,
Moskevská 13, příspěvková organizace
Most, Moskevská 13