Výuka probíhá ve špičkově vybavených moderních učebnách. „Máme čtyři učebny výpočetní techniky, moderní halu pro výuku praxe, speciální učebnu pro instalatéry a prostornou tělocvičnu s posilovnou. Všechny třídy máme vybavené elektronickými katedrami a pro studenty je samozřejmě k dispozici internet v areálu školy zdarma. V budoucnu plánujeme další modernizování prostor školy,“ popisuje podmínky pro výuku ředitel Josef Charamza.

V současnosti si mohou zájemci o technické vzdělání vybrat maturitní obor stavebnictví se zaměřením na pozemní stavby a dopravní stavby a maturitní obor technické lyceum. „U maturit dosahujeme dlouhodobě vysoké úspěšnosti, jak u státních, tak i školních, není výjimkou i 100%. Většina žáků po maturitě pokračuje ve studiu na vysokých školách, především technického zaměření, ostatní se bez problémů uplatní ve firmách, s nimiž dlouhodobě spolupracujeme,“ dodal Josef Charamza.

Škola nabízí také čtyři učební obory zedník, tesař, instalatér, malíř a lakýrník a zaměření zedník - obkladač. Všechny nabízejí žákům možnost stipendií a firemních stipendií od partnerských firem, s nimiž žáci uzavírají smlouvy. V nich pak absolvují svou školní praxi a najdou také, pokud mají zájem, své první zaměstnání. „Někteří učni pokračují ve vzdělávání, ať už rozšířením své kvalifikace u nás na učňovských nebo maturitních oborech, jiní si vybírají doplňkové vzdělání na jiných školách. Současně díky mnohaleté spolupráci se stavebními firmami v regionu jsme schopni zprostředkovat průběžně našim absolventům všech oborů po střední i vysoké školy nabídky zaměstnání,“ doplňuje ředitel školy s tím, že jsou absolventi maturitních i učebních oborů na trhu práce velmi žádáni.

Střední průmyslová škola stavební akademika Stanislava Bechyně, Jihlavská 628, 580 01 Havlíčkův Brod, tel.: 569 433 519, e-mail: posta@stavskola.cz, https://www.stavskola.cz/