Vážený voliči.

Do Ústeckého kraje jsem přišel v roce 1993 a ihned jsem si to zde oblíbil. I přesto co se o tomto kraji říkalo - jak je tady zničená krajina, tak jsem byl překvapen, kolik tady je nádherných míst… ZOO v Chomutově, krásný městský park, okolní příroda. A později jsem objevil i další krásy v našem kraji, jako úchvatnou přírodu kolem Labe, Hřensko… je toho hodně. Samozřejmě, že jsou zde i místa kde se těžilo uhlí, ale ta se postupně rekultivují a na těchto místech vzniká plno dalších zajímavých míst, jako například autodrom a hypodrom v Mostě, nebo nyní nově otevřená nejmodernější přírodní čistička vody u Litvínova nebo nové Mostecké jezero.

Profesně se věnuji dopravě, dá se říct, že kromě zahrádky a rodiny mě toto zabírá většinu času. Příležitostně se snažím jako řidič vyzkoušet si některé z autobusových linek u nás v kraji. Lze tak získat zpětnou vazbu na fungování integrované dopravy, a to jak od cestujících, tak osobně ve funkčnosti jízdního řádu. Momentálně máme v Ústeckém kraji velmi dobře propracovaný systém integrované veřejné dopravy. Na jednu jízdenku se dostanete přes celý kraj, a to včetně MHD ve všech městech. Za poslední roky se nám podařil zlepšit stav krajských silnic.

Pokud budu zvolen, chtěl bych toto vše nadále zlepšovat. Například zavést do systému Dopravy Ústeckého kraje zakoupení jízdenky pře mobilní aplikaci, tedy zakoupení jízdenky z domova. Dále pomoci dokončit naší Dopravní společnosti nákup autobusů, aby cestující cestovali bezpečně a pohodlně a řidiči měli odpovídající pracovní prostředí. A zlepšování se netýká pouze autobusů, v nadcházejících letech dojde také k pořízení nových vlaků u našich dopravců. Co se týče silnic, tak u těch chci i nadále pokračovat ve zlepšování jejich stavu a v rámci mých možností tlačit na modernizaci silnic I. třídy.

Jaroslav Komínek

Zadavatel: KSČM           Zhotovitel: KSČM