Vážení spoluobčané, přátelé, mé představení a „řeč“ nebude taková, na jakou jste od politiků zvyklí, bude jiná. Samozřejmě ale na úvod vám o sobě řeknu základní informace. Narodil jsem se v Jindřichově Hradci, pocházím z Třeboně, je mi 32let, vystudoval jsem Vysokou školu technickou a ekonomickou v Č. Budějovicích, již přibližně 12 let podnikám.

 O politiku jako takovou jsem se začal zajímat již na základní škole a za těch téměř 20 let jsem vysledoval a uvědomil si velké množství zajímavých a hlavně důležitých věci, které mají dopad na náš každodenní život. A tak až na jednoho mého oblíbeného koníčka, kterým je ježdění na koni, se mými „koníčky“ stali: Globální politika, utajovaná historie, sociologie-psychologie. Proč globální politika- zajímá mě, kdo a proč ve světě tahá za nitky a kam chce naši společnost dovést. Proč utajovaná historie? Protože platí slova, že historie se bude opakovat, dokud se z ní lidé nepoučí. Ale jak se máme poučit, když jak jsem po mnoha letech zjistil, platí slova Honoré de Balzaca  „Existují dvě různá pojetí světových dějin: první je oficiální, lživé a běžně se vyučuje na školách. Tím druhým jsou tajné dějiny lidstva, jež skrývají pravé příčiny světových událostí.“ A psychologie- sociologie proto, že znalosti o tom, jak funguje naše myšlení, je mocný nástroj pro ovládání nás jinými a nebo také nás sebou samými. Jak jsem psal výše, tak jsem si uvědomil například fakt, že těm, kteří stojí v pozadí za velkou částí jim sloužících politiků, se podařila uskutečnit jedna zásadní věc, pro ně výhodná a však pro nás slušné lidi nevýhodná – Podařilo se jim u nás ve státě a samozřejmě i v jiných státech řízeně vytvořit takovou situaci, kdy většina národa se má co otáčet, aby si vydělala na všechny nutné věci, které k životu potřebuje, a tak už nám nezbývá mnoho času a ani sil, abychom se zajímali o věci veřejné respektive politiku, a to samozřejmě hraje do karet těm špatným, kteří tak nad sebou mají jen miziví dohled veřejnosti a mohou si dělat téměř vše, co se jim zlíbí. Připravují si různé předražené zakázky a naše miliardy tečou do něčích kapes, či si firmy vyvádějí miliardové zisky do zahraničí a daní je v daňových rájích místo u nás, protože jim to právě jimi „sponzorovaní“ politici zákony ušitími pro ně na míru umožnili, a přitom běžný občan na daních odvodech ze mzdy, jiných přímých a nepřímých daní, a poplatků (uveďme si, že například u benzínu a nafty tvoří více než 50% jeho ceny daně) státu těžko uvěřitelných přibližně 70% ze svého výdělku.

 Není pak divu, že v situaci, kterou vytvořili, nezbývají v našem státě miliardy například na stavbu bytů s nízkým nájemným, domovů důchodců, sportovišť pro veřejnost a mnoho dalších staveb, nebo nenávratné novomanželské půjčky, slušnou výši důchodu či mateřské. Dokonce i věk odchodu do důchodu nám stále prodlužují, přičemž by se měl díky zvýšené produktivitě práce, kterou přinesli moderní technologie naopak ještě snižovat, protože zatímco věk dožití se prodlužuje o jednotky procent (právě tímto faktem „naši“ politici, obhajují zvyšování věku odchodu do důchodu), tak produktivita práce díky moderním technologiím se v mnoha odvětvích zvýšila od desítky až tisíce procent, a tak by se měl věk odchodu do důchodu, logicky naopak ještě snižovat.

Je více než jasné, že situace v našem státě není taková, jaká by měla být. A tak bych chtěl přispět i svou účastí v zastupitelstvu kraje k tomu, aby se naše peníze nerozkrádaly a byli použiti na skutečně potřebné záležitosti. Na závěr si dovolím dát jednu radu, co se týče vašeho výběru ve volbách- Až se na vás budou se všech stran valit zase různé sliby, kdo (jaká strana) co pro vás udělá, podívejte se zpět, jestli už se na vládnutí nepodíleli dříve, a co ve skutečnosti udělali a ptejte se, proč už neudělali to, co vám slibují teď, ať lidově řečeno neskočíte někomu, zase na špek.

Děkuji všem, kteří jsou zodpovědní a chodí k volbám. Uvědomme si, že v tomto státě, kraji, městě, se nám bude žít podle toho, jak se sami my normální občané o to budeme starat.

PS: Můžete mě sledovat na mém facebookovém profilu nebo instagramu.

S pozdravem Zdeněk Kotěšovec