Dvě varianty dobíjecích stanic mají pestré vybavení

Nyní firma KPB INTRA připravuje uvedení prvních variant AC dobíjecích stanic a to v provedení stojanovém a v provedení wallbox. Maximální výkon nabíjecích stanic je v současné době 2x22 kW, pracujeme však i na řadě výkonnějších DC dobíjecích stanic. Stojanová i wallbox varianta může být vybavena kabelem se zásuvkou IEC 62196-2, Typ-2(Yazaki) nebo Typ-1 (Mennekes). Skelety dobíjecích stanic jsou vyrobeny z ocelového (hliníkového) plechu s odolnou antikorozní vrstvou s bezpečnostním sklem chránícím ovládací dotykový displej. Obě varianty mají krytí IP 54 a jsou vhodné pro venkovní použití.

Nabíjecí stanice pro nekomerční užití nebo komerční bezplatné využití (v areálech firem, nemocnic, stanice určené pro vlastní potřebu) jsou vybaveny LED kontrolkami stavu, dobíjení a provozu. Nabíjecí stanice pro komerční užívání jsou vybaveny displeji o velikosti 15 palců.

Zdroj: KPB INTRA s.r.o.

Aplikace umožňuje úplatný provoz dobíjení

Dobíjecí stanice pro komerční využití mohou být dodány společně s aplikací umožňující úplatný provoz dobíjení. Aplikace obsahuje moduly pro správu a nastavení jednotlivých dobíjecích stanic (nastavení cen dobíjení, informace o umístnění stanice a podobně), moduly pro monitoring aktivity dobíjecích stanic, správu klientů daného provozovatele, fakturační systém, vzory dokumentů potřebných pro úplatné použití dobíjecích stanic respektujících platnou legislativu, možnost zobrazování provozovatelem spravovaných reklam přímo na dobíjecích stanicích, a spoustu dalších užitečných modulů. Dobíjecí stanice a související aplikace jsou konstruovány tak, aby umožňovaly dobíjení jak smluvním zákazníkům daného provozovatele, tak také jakémukoli zákazníkovi bez nutnosti registrace.

Skleněné výplně dobíjecích stanic jsou LED podsvícené, jejich vzhled je možno přizpůsobit zákaznickým potřebám. Stanice se na přání zákazníka dají osadit dodatečnými velkoplošnými obrazovkami pro zobrazení reklamy ve větším komfortnějším formátu.

Zdroj: KPB INTRA