Zentiva reagovala na nedostatek desinfekčních prostředků v České republice okamžitě a díky zvláštnímu povolení od Ministerstva zdravotnictví a SÚKL uvedla na trh již v březnu vlastní desinfekci vyvinutou a vyrobenou v pražském výrobním závodě. „Občané České republiky by se měli chránit před nákazou různými viry i po ukončení nouzového stavu, a proto se Zentiva rozhodla ve výrobě vlastní desinfekce pokračovat. V květnu letošního roku přinášíme desinfekci s názvem Sanicor Zentiva, která odpovídá doporučením Světové zdravotnické organizace," uvedla Soňa Porubská, generální ředitelka společnosti Zentiva pro Českou republiku a Slovensko.

Zdroj: Zentiva

Rozhodli jsme se společně se Zentivou pomoci těm, kteří to nejvíc potřebují. Desinfekcí od Zentivy podpoříme přední nemocnice v České republice, střední školy a gymnázia v Moravskoslezském kraji a městskou část Praha 10, kde Zentiva své přípravky vyrábí, darem 80 tisíc kusů," uvedla Kateřina Majerová ze sítě nezávislých lékáren Moje lékárna, který distribuci společného daru zajistí.

Zdroj: Zentiva

Cílem daru 80 tisíc balení je podpořit tzv. přední linii, tedy zdravotníky, policii, hasiče, ale i například úředníky, či učitele znovuotevřených škol. Společnost Zentiva i síť Moje lékárna se cítí být důležitou součástí místní komunity, ve které působí.

Řetězec Moje lékárna je už více než deset let sdružením českých nezávislých lékárníků poskytujících kvalifikované poradenství. V současné době je v této nezávislé síti, která stojí a padá jen na vůli jednotlivých lékárníků, zapojeno více než 380 lékáren. Běžný člověk se s Mojí lékárnou potkává jako s označením členských lékáren. A také na portálu mojelekarna.cz, který funguje i jako on-line poradna a rezervační systém pro objednání léků.

Zdroj: Zentiva

Přípravek Sanicor Zentiva bude českým občanům k dispozici v kapesním balení 50ml a v baleních 500 a 1000 ml. Vyráběn je ve výrobním závodě v Praze, českými lidmi, což zaručuje nejen původ, ale i kvalitu.

Zdroj: Zentiva