Pivovar byl slavnostně vysvěcen 28. září 2007, v den sv. Václava, patrona pivovarníků a sladovníků. Toho dne se pak každoročně koná již tradiční přehlídka moravských minipivovarů s kulturním doprovodem Svatováclavské slavnosti piva – vždy 28. a 29. září.
Zdroj: Zámek Zábřeh.
Jaký je Pikard®?
Vaříme jej klasickýmpostupem – nepoužíváme žádné extrakty a urychlovací procesy a dbáme na prvotřídní suroviny, proto jsme mu vybrali nejkvalitnější žatecký chmel „červeňák“. Pivo je hořké, ne však drsné, v jeho vůni je cítit jen chmel a slad. Technologii dodalo Pivo Praha, s. r. o., jako svůj šestý minipivovar v zemi (roční výstav cca 650 hl) – dvounádobová měděná varna s objemem vyrážené mladiny 5,5 hl je součástí interiéru pivovarské hospody. S varnou sousedí šrotovna a sklad. Pro zbytek výroby bylo obnoveno křídlo, kde je umístěn deskový chladič, nádoba na horkou vodu, spilka se třemi kvasnými káděmi a tanky – s pěti ležáckými a dvěma výčepními. Díky rekonstrukci nádvoří bylo možno vést pivo na výčepy přímo pod dlažbou.
Zdroj: Zámek Zábřeh.
Nabídka pivovaru
V pivovaru se vaří zámecké pivo Pikard® (přírodní, nefiltrované a nepasterované pivo s mírným obsahem kvasnic)

• Pikard® světlý ležák 11°
• Pikard® tmavý ležák 11°
• Pikard® puškvorcový
• Pikard® speciál dle nabídky

Deset let úspěšného vaření pivních speciálu nám potvrdilo, že má smysl vytvářet originální piva za použití přírodních surovin a tradičních postupů. Také nám ukázalo, jaké pivo máte rádi.

Překvapivě jsou vašimi oblíbenci naše začátky:
• Puškvorcové pivo - ochucená tmavá 11°, kterou jako vůbec první speciál uvařil sládek Václav Baron v září 2007.
• „Summer Ale“ - za studena chmelená 10° svrchně kvašená.
• Pikard® medový speciál 12°
• Pikard® velikonoční zelený speciál
• Pikard® vánoční kaštanový speciál

Zdroj: Zadavatel.

  • U Zámku 42/1, 700 30 Ostrava-Zábřeh
  • 777 808 299
  • rezervace@zamek-zabreh.cz
  • www.zamek-zabreh.cz