O čem to vlastně mluvíme? O podlahových prvcích fermacell, se kterými můžete vytvářet podlahy nejvyšší kvality. Vzhledem k oblastem použití jsou srovnatelné s běžnými, masivními podlahovými systémy a vykazují výhody nízké hmotnosti a zároveň rychlé výstavby (bez časové ztráty oproti mokrým litým procesům). Podlahové prvky fermacell tvoří dvě navzájem slepené sádrovláknité desky fermacell o tloušťce 10 nebo 12,5 mm. Obě desky jsou vůči sobě posunuté, tím vzniká 50 mm široká stupňovitá polodrážka. Prvky jsou lehké a i díky jejich rozměrům 1500 x 500 mm se s nimi snadno manipuluje.

Pokládka je jednoduchá - podlahové prvky se nejdříve lepí lepidlem naneseným na polodrážku a poté vzájemné spojí šrouby nebo sponkami. Už během pokládky můžete po podlahových prvcích opatrně chodit. Ať uvažujete o teplovodním či elektrickém podlahovém vytápění, podlahové prvky fermacell s tím počítají a jsou na teplo od podlahy připravené.

Zdroj: Asset Media

Máte nerovnou podlahu a nevíte, čím si spolehlivě a snadno vyrovnat? Nerovnosti do 20 mm vyřeší samonivelační stěrka fermacell, pro složitější podmínky je ideální vyrovnávací podsyp, který je ideální pro vyrovnání od 10 do 100 mm. Ani to nestačí? Pak použijte rychletuhnoucí podsyp fermacell, se kterým vyrovnáte nerovnosti od 30 do 2000 mm!

Dřevěné trámové stropy vykazují vzhledem k své nízké hmotnosti nedostatečný zvukový útlum (kročejovou izolaci). Při zlepšení akustiky však můžete použít pouze systém s nízkou výškou a relativně malou plošnou hmotností. Takovým řešením je izolační voštinový systém fermacell. Pouhých 60 / 90 mm vysoká konstrukce podlahy s plošnou hmotností cca 70 resp. 115 kg/m2 může zlepšit izolační schopnost až o 34 dB.

Veškeré informace o podlahových prvcích fermacell najdete na stránkách www.fermacell.cz, na rekonstrukci dřevěného trámového stropu se podívejte v archivu pořadu České televize Polopatě. Rádi vám pomůžeme s návrhem podlahy, stačí vyplnit jednoduchý dotazník a my se vám ozveme v nejbližším možném termínu.

Zdroj: Asset Media

Zdroj: Asset Media

Zdroj: Asset Media