Změřte kvalitu svého produktu s konkurencí. Vítězové kromě propagace získají i logo Regionální potravina k užívání po dobu čtyř let. Logo funguje jako pečeť potvrzující excelentní chuť vašeho výrobku, tak aby se o něm milovníci dobrého jídla dozvěděli a chtěli jej ochutnat.

Jak a kde se přihlásit

Jste výrobci potravin, kterým záleží na kvalitě svých výrobků, a suroviny, které zpracováváte, jsou z místních zdrojů a váš pracovní kolektiv nepřevyšuje 250 zaměstnanců? Pak se můžete přihlásit prostřednictvím webových stránek regionalnipotravina.cz. Zde najdete přihlášku i všechny potřebné informace. S konkrétními dotazy se můžete obrátit na koordinátory krajské soutěže, jejichž kontakty najdete taktéž na webu značky Regionální potravina.

Termín odevzdání přihlášek pro Moravskoslezský kraj je 30. května 2018.

Nechte se inspirovat příběhy výrobců, kteří zvítězili v soutěži a získali pro svůj výrobek značku Regionální potravina

Původně to bylo hobby, pak se sýr stal vítězem

Zdroj: ComtechKe splněnému snu vede občas dlouhá cesta, člověk by ale měl udělat všechno proto, aby se sen nakonec splnil. My jsme do roku 2016 chovali ovce a kozy jen jako hobby a domácí výrobky vyráběli jen pro naši rodinu. V určitou chvíli je ale potřeba zariskovat, nebát se a věřit. Vystavěli jsme tak faremní minimlékárnu a pustili se do vlastní výroby. Do soutěže Regionální potravina jsme se přihlásili, protože jsme chtěli zjistit, jestli naše výrobky vůbec mohou uspět. Na vítězství v soutěži jen tři měsíce po uvedení výrobny do provozu jsme ohromně pyšní. Začátky vůbec nebyly jednoduché, ale o to víc jsme dnes hrdí na velký zájem zákazníků. Chtěli bychom vybudovat farmu, odkud si lidé neodnesou jen naše výrobky, ale i zážitky a budou se chtít vracet. Snažíme se neustále zdokonalovat, protože člověk by měl soutěžit sám se sebou, a ne být za každou cenu lepší než někdo jiný.

Michala Zdrubecká, vítěz v kategorii sýry (včetně tvarohů) 2017 v Jihomoravském kraji

Zdroj: Youtube

Regionální potravina je ocenění, které již devátým rokem uděluje Ministerstvo zemědělství jen těm opravdu nejlepším potravinám od malých a středních regionálních výrobců, kteří zvítězí v krajských soutěžích. Značka Regionální potravina seznamuje spotřebitele s oceněnými regionálními potravinami a zároveň tak podporuje malé a střední producenty z regionů. Ocenění Regionální potravina obdrží každoročně kolem stovky výrobců ze všech regionů ČR a jejich výrobky jsou propagovány jak v regionu, kde byly vyrobeny, tak na akcích celorepublikového charakteru. 

Zdroj: Asset Media

http://www.regionalnipotravina.cz/vitezove/