Každý den má v Čechách více než 25 dalších lidí velké nepříjemnosti a komplikace, o kterých se jim do teď ani nezdálo. Ptáte se proč? Své auto zkrátka nenašli tam, kde ho zaparkovali. Ukradli jim ho.
Rozhodli jsme se zjistit o této problematice více. Zkoumali jsme, jak na tuto skutečnost nahlížejí lidé, kteří do této problematiky vidí nejvíce.

Podle policistů ČR asi 60 až 70 procent ukradených vozů v Česku skončí rozebraných na náhradní díly.

Další část kradených aut je s použitím padělaných dokladů nebo úpravou identifikačních čísel znovu legalizována a fungují dál na českých silnicích. Přibližně 10 až 20 procent ukradených aut, z nichž jde u většiny o luxusní značky, typy i cenové kategorie, pak končí "v exportu". Zloději je přes Polsko vyvážejí především na Ukrajinu a do Ruska.

Největší počet ukradených aut je evidován v Praze. Následuje Ústecký a Liberecký kraj, v patách jim jde Středočeský a pak Moravskoslezský kraj.

Krátký rozhovor z televizní reportáže si můžete prohlédnout v následujícím videu:

Zdroj: Youtube

Zdroj: Asset MediaKe krádežím v Čechách se vyjádřil i specialista v oblasti zabezpečování vozidel a majitel „Česko-Slovenské" společnosti VAM system s.r.o., pan Richard Vámoš:
„Za více než 15 let praxe máme velmi mnoho poznatků a bohaté zkušenosti v oblasti zabezpečování vozidel. Slyšeli jsme nespočet příběhů od lidí, kterým již auto ukradli. Bohužel, na Slovensku i v Čechách se velmi málo hovoří o prevenci proti krádeži a přitom investice do nového vozu je vždy velmi vysoká. Ochrana majetku je velmi důležitá. Lidé začínají přikládat váhu na zabezpěčení až ve chvíli, kdy ukradnou vozidlo někomu v rodině, v jejich okolí nebo v nejhorším případě přímo jim. Vozidla se kradou nejčastěji po vlastní ose, proto je velmi důležité, aby zloděj nedokázal auto vůbec nastartovat nebo jinak zprovoznit. Vyhledávání vozidla po jeho odcizení je, v době volně dostupných rušiček signálů, častokrát bohužel spíše neúspěšné.

Zdroj: Asset MediaZabezpečovací systém, který na Slovensku vyvíjíme a vyrábíme již více než 15 let, zabezpečí váš vůz proti nejmodernějším způsobům krádeže, jako je použití čteček kódů, dálkových ovládání, výměny spínací skříňky nebo řídicí jednotky či palubní desky, ale také proti použití libovolného duplikátu klíče.
K překonání zabezpečení VAM R1 zlodějům nepomohou nástroje na otevření jakéhokoliv zámku mechanického zabezpečení, ani přenosné programovací zařízení určené k načtení frekvence či výrobě klíčů a dálkových ovládačů pro všechna vozidla na celém světe, ani diagnostický přístroj a co je velmi důležité, zlodějům nepomůže žádná rušička GPS/GPRS/GSM signálu či frekvence."

Systém unikátního „Česko-Slovenského" zabezpečení VAM R1 si můžete prohlédnout i na stránce
www.vamsystem.cz

Zdroj: Asset Media