Historie samotného Venclova statku sahá dle nalezených dokumentů až do 19. století. „Naši předci postavili původní statek v roce 1805 a nacházel se na místě dnešního parkoviště,“ popisuje provozní Jitka Chudobová. V roce 1914 byl vystavěn nový obytný dům společně s chlévy. Po dostavění obytné části vznikla stodola, která na obytnou část navazovala. Ve stodole byly další chlévy a prostor pro uskladnění úrody. „V této podobě se statek uchoval s drobnými změnami až do roku 2012, kdy jsme začali s rekonstrukcí,“ říká Chudobová.

Původní stodola se změnila v provozně-hospodářskou část. V této budově nalezneme zázemí pro zpracování masa vlastní produkce, tj. hovězího masa ze skotu Highland, které je určené k prodeji.

V další části provozně-hospodářské části je zařízená školící a společenská místnost s kapacitou až 40 osob. Samozřejmostí je didaktická technika a připojení Wi-Fi. K dispozici je také menší místnost, tzv. „Hospůdka“, a k ní náležející zastřešená terasa. V roce 2019 byla dokončena rekonstrukce obytné budovy statku. V ní se nachází restaurace s kapacitou až 40 osob a ubytování s kapacitou 21 lůžek. Objekt dále disponuje zpevněným osvětleným parkovištěm.

V restauraci, která náleží k Venclovu statku, se připravují speciality vždy z čerstvých a kvalitních surovin. „Dlouhodobě spolupracujeme s Tomášem Černým, bývalým šéfkuchařem prestižní pražské restaurace La Finestra, který vytvořil koncept restaurace. Rádi u nás uvítáme hosty, kteří si pochutnají na specialitách nejen z masa z našeho chovu,“ dodává Chudobová. Venclův statek se zároveň pyšní zkušenostmi s pořádáním svateb, rodinných oslav nebo firemních setkání.

Otevírací doba restaurace je každý pátek a sobota od 17 do 22 hodin vždy po předchozí rezervaci na telefonním čísle 770 141 341.

Venclův statek dále nabízí ubytování ve stylově zařízených a útulných dvoulůžkových a třílůžkových pokojích, které jsou standardně vybaveny vlastní koupelnou, klimatizací a minibarem, a také čtyřlůžkovém pokoji  ve formě studia s dvěma ložnicemi s jedním lůžkem a jednou ložnicí s dvoulůžkem, koupelnou a samostatnou toaletou. K dispozici je i jednolůžkový pokoj s koupelnou, přizpůsobený pro imobilního hosta. Celková kapacita ubytování je 21 lůžek.

Přijeďte se přesvědčit sami.

Do svého týmu navíc nyní shání nové zaměstnance na pozice Pomocná síla do kuchyně a Číšník/Servírka. Pro více informací volejte na telefonní číslo 770 141 341 nebo pište na e-mail info@vencluvstatek.cz.

http://www.vencluvstatek.cz/