Elektrické kotle současné generace jsou především velmi dobře regulovatelné a mají nízký startovací výkon. Cena elektřiny je sice o něco vyšší než u jiných typů paliva, ale jak již bylo řečeno, tepelné ztráty, a tím i spotřeba energie, jsou u moderních staveb podstatně nižší, než tomu bylo ještě před několika lety. Navíc, u elektrického kotle se nemusíte starat o žádné revize komína, odtahu spalin a rozvodů plynu. Není ani nutné obstarávat si zásoby paliva, řešit jeho správné uskladnění a samozřejmě odpadá pravidelné přikládání do kotle, případně do automatického zásobníku. A na rozdíl od plynu je elektrická energie dostupná na naprosté většině území naší republiky. Uživatel se rovněž nedostanete do situace majitelů kotlů na tuhá paliva, kteří letos během dlouhé a tuhé zimy marně shánějí vhodné uhlí.

Zdroj: Asset Media

Novinky pod značkou Bosch

Jedním z nejmodernějších kotlů pro vytápění domů či bytů je závěsný elektrický teplovodní kotel Bosch Tronic Heat. Tento kotel, který se začal prodávat v loňském roce, se může pochlubit atraktivním designem, malými rozměry a jednoduchou obsluhou. Navíc, kromě nízkých pořizovacích nákladů, není potřeba vynaložit vysoké náklady na integraci do vašeho současného systému, provoz a údržbu. Např. nemusíte investovat čas a finanční prostředky do pravidelných ročních kontrol a čistění komínů (cca 400 – 800 Kč). Příjemným bonusem je také snížená 20-ti hodinová sazba na veškerou elektrickou energii spotřebovanou ve vaší domácnosti. A vzhledem k tomu, že kotel je prakticky bezobslužný (jednou ho nastavíte a pak už o něm prakticky nevíte), tak ušetřené finance i čas můžete investovat do příjemnějších věcí. Nespornou výhodou elektrokotle Bosch je také jeho spolehlivost. Jednotlivé komponenty jsou již od vývoje pod přísným dohledem odborníků ve společnosti Bosch, kteří jednotlivé díly pečlivě vybírají, dlouhodobě testují a v případě sebemenších pochybností vůbec nepustí do výroby.

Zdroj: Asset Media

„Pro značku Bosch je nejdůležitější bezpečnost uživatelů a provozní spolehlivost kotle. Proto jsou všechny naše kotle dlouhodobě a všestranně testovány a velmi dobře zajištěny," uvedl v souvislosti s uváděnou novinkou Ing. Pavel Kvasnička z obchodní divize Junkers Bosch firmy Bosch Termotechnika, s. r. o.

Kotel vám tak bude bezpečně a spolehlivě sloužit mnoho let. Kotel se vyrábí ve dvou verzích (Tronic Heat 3500 a 3000) s výkonovým rozsahem 0-24 kW. Tronic Heat 3500 je mimo jiné vybaven nízkoenergetickým oběhovým čerpadlem a expanzní nádobou. Tronic Heat 3000 je dodáván bez expanzní nádoby nádoby a oběhového čerpadla a je tak spíše vhodný jako záložní zdroj tepla.

Instalace kotle odbornou firmou je velmi jednoduchá nejen kvůli nízké hmotnosti, ale i snadné servisní dostupnosti všech důležitých komponent z čelního pohledu. Také kryt je jednoduše snímatelný a údržba kotle je proto nenáročná. To ocení nejen Váš servisní technik, ale také Vaše peněženka. Kotel Bosch Tronic Heat 3000/3500 je tak především cenově dostupným elektrickým zdrojem vytápění s bezproblémovou instalací pro dům či byt kdekoli je zdroj elektřiny.

Více informací a inspiraci hledejte také na www.junkers.cz.

Zdroj: Asset Media

Zdroj: Asset Media