Škola je organizátorem mezinárodního projektu „Srovnávání vzdělávání gastronomických oborů ČR, Německa a Itálie“, ve kterém si společně čeští, němečtí a italští žáci posledních ročníků prakticky v kuchyni srovnávají své odborné kompetence na úrovni požadavků závěrečné zkoušky pořádající země. Dvoudenní akce proběhla ve školní restauraci Luna v Karlových Varech. Žáci tří zemí strávili dva dny plné gastronomie, poznávání a výměny zkušeností z vlastní praxe. V letošním roce se skupina žáků karlovarské školy může těšit na další etapu projektu, která proběhne na hotelové škole v italském Brunecku u Brixenu.

Výsledkem spolupráce školy, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a SPV Grandhotelu PUPP je pořádání renomované gastronomické soutěže žáků středních škol „Lázeňský pohárek“. Náročná soutěž prověřuje odbornou zdatnost soutěžících žáků reprezentujících gastronomické školy i hotelové společnosti zvučného jména z celé české republiky. Soutěžící prezentují svoje hotové výrobky a současně vystupují na pódiu před publikem, kde se snaží přesvědčit o svých dovednostech. Hodnoceni jsou našimi špičkovými odborníky v čele v prezidentem asociace panem Miroslavem Kubcem. V soutěži, která již má za sebou 20 ročníků často vynikají i výkony žáků karlovarské školy. Soutěž poskytuje žákům krásné zážitky, náměty i motivaci.

Jako centrum dobré praxe škola realizovala finále přínosného projektu „Den mezinárodní kuchyně ve školních jídelnách“, který vnáší do školního stravování inspiraci, nápady a moderní gastronomii z různých oblastí světa. Letošní ročník byl ve znamení mexické kuchyně a menu tvořené avocadem salsa, tortillovou polévkou, tacos s kuřecí tingou, fazolemi, guacamole a čokoládovým tamalem přišly do školní restaurace Luna ochutnat i velvyslankyně Mexika paní Leonora Rueda a primátorka Karlových Varů paní Andrea Pfeffer-Ferklová.

Karlovarská škola též pečuje o místní kulinářské tradice ve spolupráci s partnerskou školou v německém Annabergu. Žáci obou škol se účastní německé soutěže ve vaření krušnohorských polévek, v cukrářské výrobně se vydávají na cestu za tradicí krušnohorské štoly, připravili krušnohorský týden ve školní restauraci a vyhledávají gastronomické speciality vánočního a velikonočního krušnohoří.

Každoročně škola pořádá řadu zajímavých rozšiřujících kurzů.
Populární je např. španělská a italské kuchyně nebo tradičně barmanský a baristický kurz.

     Staňte se žáky naší školy a sdílejte s námi tuto jedinečnou atmosféru

                       Učte se s námi chutě s chutí ! 

Vzdělávací nabídka školy 

Čtyřletý obor ukončený maturitní zkouškou

  • 65-41-L/01 Gastronomie a hotelnictví 

Tříleté obory ukončené výučním listem

  • 65-51-H/01 Kuchař, kuchařka
  • 65-51-H/01 Číšník, servírka
  • 65-51-H/01 Číšník, barman, barista
  • 29-54-H/01 Cukrář
  • 69-51-H/01 Kadeřník
  • 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby

Nástavbové studium

  • 65-41-L/51 Gastronomie (dálkově) 

info@ssstravovani.cz  

www.ssstravovani.cz