Jsme gymnázium, kde se znají téměř všichni žáci napříč ročníky a učitelé znají téměř všechny žáky. Pro klima školy je charakteristická přátelská a vstřícná pracovní atmosféra. Studují zde celé „rodinné klany“ již v několikáté generaci. Naši žáci jsou přijímáni na všechny obory VŠ, úspěšní jsou v celostátních kolech mnoha soutěží.

Jsme hrdí nejen na naše současné žáky, ale i na naše absolventy, z nichž mnozí dosáhli významného postavení ve společnosti jako vědci, VŠ učitelé, lékaři… a vždy se rádi vracejí. To je důkaz, že naše gymnázium se profiluje jako škola, která poskytuje žákům kvalitní vzdělání, podporou talentovaných žáků a individuálním přístupem ke každému žákovi, podporou jazykového a přírodovědného vzdělávání.

Umožňujeme žákům rozvíjet jejich talent

Klademe si za cíl objevovat v každém žákovi jeho specifický talent a podporovat ho v jeho rozvoji. Ve škole pracuje koordinátor péče o talentované žáky, který pomáhá žákům v jejich dalším rozvoji, doporučuje jim mimoškolní aktivity, soutěže, semináře a zajišťuje odborné exkurze a spolupráci s VŠ. Velkých úspěchů pod jeho vedením dosahují žáci každoročně ve Studentské odborné činnosti (SOČ), kde postupují pravidelně do krajského i celostátního kola. Úspěchy v celostátních kolech sklízejí naši žáci též v soutěžích jako je Přírodovědný klokan, Dějepisná soutěž gymnázií a jiné.

Kromě vysokých škol spolupracujeme také se společnostmi zaměřenými na práci s nadanými žáky – MENSA, CTM, Talnet, JCMM a jiné. Nabízíme všem žákům individuální konzultace, jazykovou přípravu na FCE (na úrovni B2, C1), odborné exkurze, mezinárodní výměnné pobyty se školami ve Švýcarsku a Slovinsku, návštěvy divadel v Brně, Uherském Hradišti, gymnaziální výtvarnou akademii, pěvecký sbor, práci v EKOŠKOLE, DoFE a jiné.

Naše gymnázium je od roku 2007 až dosud EKOŠKOLOU (jako jediné gymnázium v ČR jsme obhájili tento prestižní mezinárodní titul čtyřikrát), Gymnáziem roku od roku 2012/2013 až do roku 2018/2019, fakultní školou Přírodovědecké fakulty UK, partnerskou školou jazykové školy P.A.R.K v Brně – jazykové centrum se specializací angličtina a autorizované centrum Cambridge English.

I v nelehké době se žákům plně věnujeme

I v současné nelehké době, kdy vzdělávání probíhá distančně, se žákům plně věnujeme. Učíme online na platformě Microsoft TEAMS a snažíme se, aby první a maturitní ročníky pocítily výpadek prezenční výuky co nejméně. Žákům, kteří neměli dostatečné technické vybavení jsme zajistili potřebnou techniku, takže všichni mohou být připojeni online. Naše gymnázium sídlí v původní nádherné historické budově s novou přístavbou a půdní vestavbou, s tělocvičnou, jídelnou, bufetem, odbornými posluchárnami, výtvarným a hudebním ateliérem, laboratořemi a třídami, i odpočinkovou zónou, jejichž moderní vybavení odpovídá současné době.

Kontakt: www.gys.cz, tel.: 518  332 106