V roce 2015 se v Praze na Andělu otevřel zcela nový druh kavárny. David Veselý a Vladimír Zika přišli s konceptem samoobslužné kavárny, kterou pojmenovali Click Coffee. Je pro ty, kteří si rádi dopřejí každý den čerstvě namletou kávu a nechtějí za ní platit přemrštěné částky ani čekat, než ji barista připraví. „S dnešními technologiemi je káva i z automatického kávovaru perfektní a také levná," říká David Veselý. Pro fanoušky technologií, nebo pro někoho, kdo spěchá, má Click Coffe také aplikaci.

Šli jsme proti trendu kávových puristů

V začátcích počítali s nedůvěrou, a tak se rozhodli jednat. „Přišli jsme s něčím novým, s něčím proti dosavadním trendům. Nechali jsme tedy rozhodnout sami zákazníky a rozdali jsme jim po cestě do práce naši kávu. Stali se z nich naši pravidelní návštěvníci, kteří si na nový styl kavárny rychle zvykli," vzpomíná David. Už prostředí kavárny, na kterém si dal tým Click Coffee opravdu záležet, vás zaujme a díky vysoké kapacitě kávovarů tu na frontu narazíte jen stěží. Při výběru kávy vytipovali neoblíbenější druhy kávy a následně dali dohromady skupinu dobrovolníků. „Skládala se z příležitostných konzumentů i expertů a provedli jsme s nimi slepý test. Vyhrála káva s nejlepším celkovým hodnocením," vypráví Vladimír.

S aplikací do mobilu k dokonalosti

Click Coffe je unikátní i se svojí aplikací. „Přes naši aplikaci si zákazník může objednat kávu a pečivo na daný čas. Přes aplikaci také zaplatí a po cestě kolem kavárny si jen vyzvedne z uzamčeného boxu, který otevře tlačítkem na svém telefonu, svoji objednávku. Tak jednoduché a rychlé to je," uvádí David. Ačkoliv se potýkají s problémem sehnání vhodných prostor, jejich cílem je mít více poboček Click Coffee a ušetřit tak čas i peníze i dalším lidem.

„Máme před sebou spoustu plánů a jsme rádi, že jsme se při této příležitosti mohli zapojit do kampaně společnosti O2 Oceňujeme malé podnikání, díky které se nám snad podaří oslovit nové zákazníky," dodávají s úsměvem oba podnikatelé.

www.o2.cz/podnikatel/ocenujeme/