Pátý ročník LVHF bude o objevování, dynamice a různorodosti. O tom, jak inspirativní a tvůrčí je pro klasickou hudbu propojení s lidovou tradicí. Divákům nabídneme koncert fantastického Pavel Haas Quartet, šestinásobného držitele Ceny Gramophone, nebo slovenský Janoska Ensemble, momentálně jedno z nejžádanějších komorních uskupení na světě,“ komentuje program Lednicko-valtického hudebního festivalu 2020 jeho umělecký ředitel Jiří Partyka. „Rád bych upozornil také na koncert na zámku Mikulov rozkročený od funky motivů přes folklórní inspirace až po virtuózní klasický repertoár s Václavem Hudečkem, Klárou Blažkovou, Janem Rokytou, Ensemble FLAIR a Janáčkovým komorním orchestrem, v rámci kterého zazní světová premiéra skladby Valašské sonety Jana Rokyty,“ dodává. 

Mezi další osobnosti letošního ročníku LVHF patří vítězka mezinárodních kytarových soutěží v Římě a ve Valencii Andrea González Caballero, Lobkowicz Trio ve složení Jan Mráček, Ivan Vokáč a Lukáš Klánský nebo houslistka Markéta Janoušková, která uvede v rakouském Wilfersdorfu společně s Cimbálovou muzikou Jiřího Janouška program s názvem FolkloreClassic, který se v roce 2012 probojoval do finále světové soutěže Web Concert Hall Competition. Mixem písní z dnes již kultovního alba Proměny a nových titulů v úpravě Adama Sztaby uzavře festival 17. října kapela Čechomor za doprovodu Moravské filharmonie Olomouc s dirigentem Janem Kučerou

Jedinečnost koncertů podtrhují unikátní místa jejich konání. Letos se vedle těch tradičních, jakými jsou zámek Lednice, Valtice a Mikulov, uskuteční koncerty poprvé v Rybničním zámečku a v břeclavské synagoze, která na první pohled zaujme svou orientální výzdobou. Festival se rovněž vydá na lichtenštejnský zámeček Wilfersdorf v Rakousku.

„Lednicko-valtický hudební festival je pro nás synonymem vytváření hodnotných zážitků a místem setkávání lidí, jež spojuje zájem o krásu a kultivaci prostředí, ve kterém žijí. Je to příležitost zastavit se a společně vnímat krásy Lednicko-valtického areálu ve spojení s úžasnou hudbou,“ posílají čtenářům inspirující pozvánku Jarmila a Vladimír Poliakovi, zakladatelé a hlavní akcionáři společnosti ZFP GROUP, generálního partnera LVHF.

Vstupenky na festivalové koncerty jsou k dispozici on-line na www.lvhf.cz, v prodejních místech LVHF nebo je lze rezervovat telefonicky na zákaznické lince 774 710 621 či emailem na adrese prodej@lvhf.cz. Více o festivalu se dočtete ve speciální festivalové příloze Deníku.
www.lvhf.cz
www.facebook.com/lvhf.cz
www.youtube.com/LVHFcz