Podyjí, Česká Kanada, Waldviertel, Thayaland – to jsou unikátní turistické oblasti, do kterých to je z Dačic, co by kamenem dohodil. Kromě tradičních značených tras vám na infocentru doporučíme další okruhy a stezky, které spojují to nejlepší, co zdejší region nabízí. Ať už si vyberete jakýkoliv směr, délku či náročnost, čeká vás cesta krásnou přírodou, poznávání místních pamětihodností a poutních míst, výlety do rakouského příhraničí a koupání v přírodních rybnících i na městském koupališti.

 

Pro vyznavače krás fauny a flóry tu máme naučnou stezku po přírodních zajímavostech. Pro děti jsme vybudovali hravou a zábavnou stezku hajného Kázka. Milovníci památek by neměli minout dačický zámek s jeho nádhernou prohlídkovou trasou. Návštěvníci rozhleden si můžou vyběhnout na mohutnou renesanční věž a prohlédnout si město z výšky. Muzeum tu máme tradiční městské, ale i soukromé letecké se zajímavou sbírkou nejrůznějších exponátů. 

A co víc? Všechny cesty vedou do Dačic a přijet k nám můžete i elektromobilem. Přímo v centru města je tu pro vás nabíjecí stojan. A také nabíjecí stojany pro elektrokola a spoustu USB nabíječek pro vaše mobilní zařízení, takže si s námi můžete zahrát i zábavnou geolokační hru o dárečky. U nás zkrátka jdeme s dobou. 

Kultura šlechtí ducha a v Dačicích jsme si toho dobře vědomi. Hudebně divadelní festival, slavnosti orchestrů, koncerty, divadla, historické veselice, řemeslná sympozia, tradiční jarmarky, kino, besedy. To všechno tvoří žánrově bohatou celoroční nabídku. K tradičním akcím města patří:

Akce 2019 2020
Městský ples 22. února
Dačické kejklování 6. - 8. března
Letňák 22. června 20. června
Dačická kostka 4. - 14. července 2. - 12. července
Hraní pod Lipkami 10. srpna 15. srpna
Dačická řežba 12. - 17. srpna 17. - 22. srpna


 

Kontakt: Infocentrum Dačice, Palackého nám. 1/I, 380 13 Dačice, tel. +420 384 401 265, info@dacice.cz,  www.dacice.cz