Roztočů se nemůžete zbavit. Za normálních okolností žijí přímo na lidské pokožce a v oblečení. Tam likvidují odumřelé šupinky kůže a tím nám pomáhají. Prostěradla, noční prádlo a povlečení ale stírají z lidského těla mikroskopické šupinky. Ty propadají do matrace, polštářů i přikrývek. Při spánku se potíme a hřejeme, takže roztoči mají ideální podmínky pro populační explozi. V běžné matraci jich bývá kolem dvou miliónů. V jednom gramu postelového prachu jich může být až 15.000!

Že je jich tolik i ve vaší ložnici poznáte snadno. Musíte neustále větrat, nebo si otevřít okno před spaním? Tak vnímáte těžký vzduch naplněný mikročásticemi  trusu roztočů a plísní, které s nimi žijí. Matrace pod vámi pruží a jak se ve spánku otáčíte a pohybujete, spolu se vyfukují se z ní drobné částice. V podstatě spíme v oblaku z odpadu. Průvan z pootevřeného okna ho odsouvá od nás, takže alespoň občas nadechneme čerstvého vzduchu.  Takové dlouhodobé zatížení organismu se někdy projeví podrážděním kůže, alergickou reakcí, vyrážkou nebo i dýchacími potížemi a bolehlavem. Budíte se  unavení a den nestojí za nic.

Zdroj: HYLA Group s.r.o.

Zdravotní systém Hyla krásně stáhne právě tyto škodliviny za vzduchu. Rozpustí je ve vodě a s ní je také vylijete. Je úžasné, když se v ložnici nadýchnete svěžího vzduchu. Pro vylepšení atmosféry přidejte do vody esenci levandule nebo meduňky. V chřipkovém období jsou oblíbené i desinfekce. Ve vzduchu je necítíte a rychleji se  uzdravíte. Při tom tvoříte optimální prostředí, ne sterilní. Trénujete imunitu a odolnost těla, protože alergenů je málo.

Zdroj: HYLA Group s.r.o.

Matrace  se dřív jednou do roka nacpali novou slámou. Dneska musí vydržet deset i dvacet let. Vrstvy staré kůže z matrace dostanete ven elektrickým klepačem Ventus. Intenzivním vibrováním uvolňuje vrstvičku po vrstvičce, takže je pak matrace jako nová. Tím vysajete šupinky kůže s výkaly roztočů skrz potah matrace. Kolonie roztočů vyhubíte bez použití chemie technikou vakuování. Lůžkoviny, případně celé matrace vložíte do přiměřeně velkého pytle a vysajete vzduch. Bez vzduchu nemůžou žít ani roztoči a navíc jsou drceni mezi vlákny materiálu matrace. Pak už je lehce vysajete.

Hned  poznáte rozdíl, když si opravdu odpočinete. Dobrý spánek je nejlepší lékař. A za to vše dáte s partnerem jen 20 Kč denně. Vyzkoušejte si Hylu doma! Termín si domluvte na bezplatné lince 800 100 053 nebo využijte e-mail hyla@hyla.cz