AEZ svou novinkou Panama zamířil do segmentu prémiových SUV, zatímco DOTZ uzpůsobil design Misano pro širokou paletu moderních automobilů napříč třídami. Již nyní si může každý prohlédnout novinky v 3D konfigurátoru kol na www.alcar.cz, který je zobrazí přímo na konkrétním modelu automobilu. Kromě novinek 3D konfigurátor zobrazuje kompletní nabídku litých kol z produkce ALCAR, která mají potřebnou homologaci pro provoz na veřejných komunikacích v ČR.

Německý výrobce AEZ nabízí v extrémně odolném designu Panama, speciálně navrženém pro vozy SUV, motoristům vysokou nosnost až 1 026 kg a řadu možností v podobě čtrnácti dostupných rozměrů, které zahrnují i kola v originálním rozměru. Pro modely BMW X5 a X6 je kolo k dispozici v originálním rozměru 10 x 21 palců na přední nápravu a 11,5 x 21 palců na zadní nápravu se schválením ECE a tedy bez jakékoliv administrativy. Při použití kol s ECE schválením se navíc nepoužívají středící kroužky a ve většině případů lze použít také originální šrouby či matice i středové krytky s logem výrobce vozidla.

Zdroj: Alcar
AEZ Panama dark Audi SQ7

V rozměrech od 19 do 21 palců je Panama schválena pro další automobily v prémiovém segmentu SUV, například pro Porsche Cayenne a Macan, Mercedes GLE, BMW X3, a to opět v originálních rozměrech. Nechybí ani aplikace pro Audi Q7 a svůj vůz mohou designem Panama ozdobit také majitelé vozů VW Touareg nebo Range Rover Discovery a Evoque.

Panama je dostupná ve verzi „high gloss“ s lakováním s titanovým leskem, které kolu dodává odolný vzhled a variantě „dark“ s kombinací leštěné čelní plochy a černého laku, která zdůrazní sportovní eleganci SUV. 

DOTZ Misano posunuje limity

Design kola Misano vzešel z nového tuningového projektu značky DOTZ, pro který německý výrobce kol vyvinul speciální design litého kola se zapuštěným středem a otevřenými paprsky. Finální design kola pro sériové vozy, který splňuje všechny homologační požadavky, má optimalizovaný tvar paprsků a je motoristům k dispozici ve dvou barevných variantách. Verze “grey” je opatřená šedým metalickým lakem, zatímco verze “dark” kombinuje šedý metalický lak s leštěnou čelní plochou. Jedinečné, úzké dvojice zakřivených paprsků na první pohled odlišují design Misano od ostatních. Kolo je schválené v rozměrech od 17 do 20 palců pro mnoho oblíbených modelů automobilů s pětiděrovým uchycením, jakými jsou například Kia Ceed, Renault Megane, Hyundai i30, Škoda Octavia, VW Golf, Mercedes B třídy, Audi A4 a mnoho dalších.

Zdroj: Alcar
DOTZ Misano grey AUDI A3

Zdroj: Alcar
Zdroj: Alcar
DOTZ Misano dark BMW 3serie