PODPORA REGIONU

Jihokorejská firma je v Ústeckém kraji aktivní již od roku 2015, kdy slavnostně zahájila výstavbu továrny v průmyslové zóně Triangle u Žatce. Z pozice generálního partnera dlouhodobě podporuje žatecký festival chmele a piva s nejdelší tradicí v ČR Dočesná. Letos významně podpořila novou hasičskou stanici v průmyslové zóně Triangle, která slouží v případě potřeby nejen firmám z průmyslové zóny, včetně Nexenu, ale také širokému okolí.  Na moderní vybavení a platy zaměstnanců stanice přispěla firma více jak 21 milionů korun. Hasičům byl pořízen také moderní AED defibrilátor, který je nedílným nástrojem k poskytování první pomoci.

Přesto, že slavnostní otevření továrny je plánované až na 28. srpna 2019, podílí se Nexen Tire na dlouhodobém růstu regionu. Ukázkou toho, že firma bere svou společenskou odpovědnost vůči kraji vážně, je například podpora místních škol. V rámci tzv. Nexen Programu dostanou školy finanční pomoc k vybavení dílen, nákupu komponentů do výuky, ale také ke zřízení relaxačních koutků, kde mohou děti trávit volný čas mezi výukou. Kromě toho Nexen připravuje podporu ekologických a charitativních iniciativ v okolí.  

VÝZNAMNÝ ZAMĚSTNAVATEL

Nexen Tire zaměstnává v současné době již téměř 800 zaměstnanců. V budoucnu bude v závodě pracovat přes 1000 lidí. Většina pracovníků pochází z Ústeckého kraje, který se dlouhodobě potýká s nejvyšší mírou nezaměstnanosti v ČR.  Firma láká na rozmanité benefity a vzdělávání zaměstnanců nejen v oblasti profesních dovedností, ale také na školení finanční gramotnosti, kulturních rozdílů nebo korejského jazyka. Do budoucna chystá Nexen Tire také finanční podporu dětských táborů nebo dnů zdraví. Zaměstnavatelské kvality dokazuje třetí místo v soutěži Zaměstnavatel roku v Ústeckém kraji.

Zdroj: Nexen Tire Europe s.r.o.

http://www.nexentire.com