Nexen využil dočasného omezení provozu v důsledku pandemie k testování nových prototypů. Podle jednatele společnosti Eung Young Leeho si firma i v časech nejistoty počíná dobře: „Jedním z dopadů nemoci COVID-19, která zuří po celém světě, jsou obchodní potíže. V důsledku toho neustále přezkoumáváme další investice. Snažíme se však tuto situaci překonat a dostat se znovu do pozice, v níž jsme byli před krizí,“ uvedl.

Debaty o dopadech pandemie na českou ekonomiku se nevyhýbají možnému nárůstu nezaměstnanosti. Podle mluvčího společnosti Ivana Dzida se však Nexen na tuzemském i evropském trhu dobře etabloval, a proto se snižováním stavů nepočítá. „Naším cílem je zachovat zaměstnanost,“ řekl Dzido.

Hygienická opatření, která firma přijala již na počátku března, byla ještě zpřísněna. V jídelně, kde dochází k nejvyšší koncentraci pracovníků, jsou mezi místy k sezení patřičné rozestupy a namontovaná plexiskla. I proto v Nexenu dosud neevidují jediný případ nákazy.

Zdroj: Nexen Tire Europe s.r.o.

V čase probíhající pandemie firma pomohla s ochranou i obyvatelům města Žatec. 8. dubna předala městu 20 000 ochranných roušek, které i po dvou měsících od předání stále slouží. Město je pravidelně dováží do žatecké nemocnice, praktickým lékařům, lékárnám, domovu pro seniory i terénním sociálním službám. Přes tisíc roušek město rozvezlo také všem obyvatelům města starším 75 let a pacientům s onkologickým onemocněním. Další roušky od Nexenu čekají na vyžádání v rouškovém okénku naproti místní radnice.

Jednatel Lee slibuje, že pomoc od Nexenu bude pokračovat. „Nexen Tire bude i nadále s občany České republiky v jakýchkoli obtížích a uděláme maximum, abychom vše společně zvládli,“ řekl Lee.

http://www.nexentire.com/cz