Dneska si zkusíme vysvětlit některé ze základních pojmů. Jistě jste narazili na úvěry, u kterých se ručí nemovitostí. V tomto případě se jedná o hypotéky. Jenomže existuje více druhů. Jak se v nich vyznat? Hledáte tu, kde nemusíte dokládat výši svého výdělku? Moc dobře jste si vědomi toho, že máte nízký výdělek a že byste na vysokou splátku nedosáhli? Tím pádem ani na vysoký úvěr? Co dělat v takovém případě? Na tyto otázky se pokusíme odpovědět.

Hypotéka bez doložení příjmu je základní často vyhledávaný výraz. Co ale doopravdy znamená? Jedná se o to, že vůbec nebudete muset dokládat, že někde ve firmě nebo soukromě vyděláváte? Bohužel to není pravda. Musíme to tedy uvést narovinu. I v tomto případě totiž musíte prokázat, že jste zaměstnaní a že vyděláváte, nebo že máte jiný příjem, což je velice důležité, protože nebankovní společnosti často tolerují i jiný druh příjmů. V bance samozřejmě nic takového neprojde. Celé prokazování není složité, pokud jste zaměstnanci, pak po vás budeme chtít pouze kopii pracovní smlouvy, výpisy z účtu z maximálně půl roku a výplatní pásky za maximálně půl roku. V případě jiných zisků budete dokládat výpisy z účtu a například rozhodnutí soudu o uznání dávky, příjmy z nájmů nebo budete dokládat jiné podobné listiny.

Zdroj: pixabay.com

Jak je tomu doopravdy?

Ve skutečnosti je tomu tak, že se žádná hypotéka bez příjmu již neposkytuje. Nemůžete si půjčit jen tak vysoký úvěr a nedoložit, že jej máte čím splácet. Takový případ by byl nelogický. To by vám neprošlo ani u bankovní ani u nebankovní společnosti. V tomto případě se tedy jedná spíše o jakousi pohádku nebo o to, že lidé tyto názvy stále vyhledávají, a tak pod jejími pojmy najdete úvěr, u kterého ale musíte své zisky nějakým způsobem prokázat. To samé bude platit v případě americké hypotéky bez dokládání příjmů. Vše je potřeba popravdě vysvětlit a uvést na pravou míru, což jsme nyní udělali, a tak budeme vědět, co tato slova znamenají.