Třídit odpad má smysl. Po vytřídění se k nám vrátí v podobě nového výrobku.“ To je sdělení dvojice nových televizních spotů o třídění odpadů, které právě vypustila na televizní obrazovky společnost EKO-KOM. A tak zatímco duo půvabných plážových volejbalistek rozehraje zápas s papírovou koulí z vytříděných novin, vrátí se k nim papírová krabice. Vytříděný papír je totiž cennou surovinou pro výrobu nových papírových výrobků – v průměru zvládne 5 až 7 recyklačních cyklů. Čím víc papíru se vytřídí a využije jako druhotná surovina při výrobě nového papíru, tím méně stromů padne za oběť novému papíru z primárních surovin. A do života se jistě brzy vrátí i vytříděná lahev od šampaňského, kterým hráčky oslavily své vítězství.

Druhým spotem pak provází mladý tenista, který namísto tenisového míčku odpálí svému soupeři prázdný kelímek od jogurtu. Vrátí se k němu plastová láhev od aviváže. Odpady, které vytřídíme do barevných kontejnerů, se totiž po dotřídění na třídicích linkách stávají žádanou druhotnou surovinou, která je základem pro výrobu nových produktů. A i plechovka od drinku, kterou tenista po náročném zápase vytřídil, se k němu jistě brzy vrátí v nové podobě.

Těm nejpozornějším divákům jistě neunikla jedna zajímavá novinka. Oproti minulým spotům jsou ty letošní prakticky 2 v 1. Jeden spot je totiž vždy zaměřen na 2 druhy tříděných odpadů – v prvním případě na plasty a kovy, ve druhém případě pak na papír a sklo. Každý vytříděný odpad má totiž smysl. S oběma spoty se můžeme setkat od 15. srpna do 14. září na vybraných televizních stanicích. Na televizní kampaň naváže v on-line médiích bannerová reklama. Její podoba vzejde právě z TV spotů tenis a volejbal. Na webovém magazínu o třídění a recyklaci odpadů Samosebou.cz bude zároveň vytvořena speciální stránka, kde najdou čtenáři nejen aktuální TV spoty, ale také spoustu dalších zajímavých informací z oblasti recyklace a udržitelného životního prostředí. 

Vytříděný prázdný kelímek se k tenistovi vrátí převtělený do lahve od aviváže. V nové podobě se k němu brzy vrátí i nápojová plechovka, kterou po hře vytřídil.Zdroj: Asset Media
Vytříděný prázdný kelímek se k tenistovi vrátí převtělený do lahve od aviváže. V nové podobě se k němu brzy vrátí i nápojová plechovka, kterou po hře vytřídil.