Jak na to

Při vybírání té pravé klimatizace se nenechte odradit nepřeberným mořem informací. V PRE vám poradí, jak si vybrat tu nejlepší právě pro vás. Jsou to dlouholetí profesionálové v oboru a nabízí komplexní služby, poradenství a servis. Ušetří vás úmorného pročítání informací na internetu a navrhnou řešení na míru vašeho rodinného rozpočtu. Navíc vám nabízejí i výhodný tarif PRE PROUD KLIMA. Právě díky němu máte elektřinu spotřebovanou klimatizací až na tři roky zdarma. S PRE tedy ušetříte čas i peníze.

Nenechávejte však své rozhodnutí na poslední chvíli. “Výběr, objednání a instalace kvalitního, funkčního systému nástěnné klimatizace může trvat několik týdnů. V sezóně třeba i měsíc.” říká Radek Šedivý, specialista na klimatizace ze společnosti PRE.

Vaše perfektní klimatizace

Každá domácnost si žádá něco jiného. Je totiž velký rozdíl, jestli bydlíte ve starším bytě s vysokými stropy, v rodinném domě, nebo v paneláku. “Společně s klientem propočítáme, jak velký prostor je třeba vychladit, a to i s ohledem na zateplení nemovitosti. Díky tomu může mít každý doma stále svěží, čistý a zdravý vzduch,” vysvětluje Radek Šedivý z PRE. Máte lehké spaní, ale chcete si užívat příjemný chládek i v noci? Moderní technologie na to pamatují, a tak vám specialista doporučí vhodnou klimatizaci i z hlediska její hlučnosti.

Zdroj: Asset Media

Mobilní nebo nástěnná?

Klimatizace se dělí na nástěnné a mobilní, a každá má své pro a proti. Záleží jen na vašich požadavcích. Mobilní klimatizace můžete jednoduše přenášet z místnosti do místnosti, nebo s sebou vozit třeba na chatu. Její velkou výhodou je, že nepotřebujete odbornou instalaci, ani žádné stavební úpravy a samozřejmě nižší pořizovací cena. Naopak nevýhodou může být, že kvůli vývodu musí stát u okna a zabírá místo na zemi. Běžně se vyrábí v energetické třídě A.

Oproti tomu, nástěnné klimatizace se vyrábí v třídě A++, a dokonce i A+++, ale vyžaduje stavební úpravy. Skládá se z vnitřní jednotky umístěné většinou v pokoji u stropu, nebo jednotlivých pokojích, a venkovní jednotky, která je na balkoně, fasádě domu nebo na střeše. Kromě designových předností je oblíbená hlavně kvůli malé energetické spotřebě a nízké hlučnosti.

Pokud máte velkou rodinu a přejete si příjemné klima ve více místnostech, je lepší pořídit si do každého pokoje vlastní jednotku. Abyste měli stejný komfort po celém bytě nebo domě, můžete se rozhodnout pro klimatizaci typu multisplit. Její výhodou je, že na jednu venkovní jednotku je napojeno více vnitřních. Toto řešení je ale nákladnější a náročnější na realizaci i následný provoz. Ale i s tímto požadavkem vám v PRE navrhnou ideální řešení, které vám dokáže ušetřit náklady v řádech tisíců korun ročně.

Využívejte klimatizaci naplno

Hlavní důvod, proč si klimatizaci pořizujete, je určitě příjemná pokojová teplota. Ale umí toho mnohem víc. Moderní zařízení dokáže i čistit vzduch od plísní, virů, bakterií a pylových alergenů. Nástěnné využijete v zimních měsících také jako topení, protože klimatizace je vlastně malé tepelné čerpadlo. Dále umí upravovat i vlhkost vzduchu. Dobře vybraná klimatizace tak může podle potřeby fungovat jako přístroj pro odvlhčování prostor.

Pár tipů nakonec

Nevybírejte pouze podle ceny, protože ne vždy se nejlevnější varianta vyplatí. Přesvědčte se, že cena zahrnuje i instalaci a servis, abyste ve finále zbytečně nepřipláceli. V PRE je kromě kompletního servisu samozřejmostí i nabídka nákupu na splátky bez navýšení. Neváhejte se na ně obrátit, rádi vám pomůžou na telefonním čísle 267 053 464, nebo v jejich Centru služeb PRE - Jungmannova 747/28.