Při výběru kuchyňského robota se můžeme orientovat podle pravidla 4P: zajímat se o příkon, pohon, provedení a příslušenství. Vhodná kombinace těchto parametrů zajistí, že robot bude skutečným pomocníkem, který nám usnadní práci a šetří náš čas. A pilně slouží i po desítky let.

Příkon robota je důležitou veličinou ovlivňující jeho výkon

Příkon je jedním z nejdůležitějších technických parametrů, na kterém závisí výkon robota a maximální množství zpracovatelných surovin v nádobě.

Nový model Cooking Chef KCC9040S značky Kenwood dokáže vyvinout až 1500W využitelných od jemného promíchávání až po silné hnětení a vysokootáčkové mixování. Také indukce, která je jeho součástí, pracuje s příkonem 1500W, díky čemuž lze dosáhnout i vysokých teplot pro restování a smažení. Používaná technologie indukčního vaření je extrémně bezpečná a především úsporná.

Pohon robota bývá horní nebo spodní. Horní pohon je řešený sklopným ramenem, díky čemuž může být nádoba mnohem větší a snadněji se udržuje.

Součástí Kenwood Cooking Chef je robustní nerezová mísa o objemu 6,7 l s protiskluzovými držadly po obou stranách, uvnitř s praktickou stupnicí na odměření surovin. Připravíte v ní pokrm až pro deset lidí.

Zdroj: Kenwood

Provedení a příslušenství určí, s čím vším vám robot zvládne pomáhat

Kuchyňské roboty se liší použitým materiálem. Kenwood Cooking Chef je celokovový robot, jehož součástí je také indukční plotýnka umožňující zahřívat, vařit i smažit. Její teplotu lze nastavit od 20 °C do 180 °C s přesností na 1 °C.

Cooking Chef je vybavený více než 20 přednastavenými automatickými programy, díky nimž je vaření v robotu ještě snadnější. Programy obsahují recepty na dezerty i hlavní chody, automaticky nastaví teplotu, interval míchání a výkon indukce. Displej robotu vám pak umožní mít celý automatický proces snadno pod kontrolou. A na časovači lze nastavit přesný čas vaření nebo mixování a to v rozmezí 5 sekund až 8 hodin.

Zdroj: Kenwood

Spolu s robotem Kenwood Cooking Chef KCC9040S je v balení celá řada nástavců, mezi nimi tři nerezové metly: K-metla na lehká těsta, pevná šlehací metla a spirálový hnětací hák. Dále pak speciální metla na míchání a vaření a flexi metla na krémy. Sadu míchacích nástrojů doplňují další praktické pomůcky: napařovací košík, velká stěrka, malá stěrka do ruky a horkuvzdorná podložka pod mísu.

Model KCC9060S navíc obsahuje: skleněný ThermoResist mixér o objemu 1,6 l s míchátkem, food processor z materiálu Tritan se sekacími noži a 6 strouhacími disky.

Dalších více než 20 nástavců lze k robotu dokoupit a připojit. Mlýnek na maso, odšťavňovač, mlýnek na mák a obilí, výrobník zmrzliny, nástavce na výrobu domácích těstovin, tvořítko na cukroví a mnohem více.

Zdroj: Kenwood

Další informace o kuchyňském robotu Kenwood Cooking Chef najdete na www.kterybudemujchef.cz.