Bílé Karpaty a Vizovické vrchy jako na dlani

Bílé Karpaty a Vizovické vrchy vás vezmou za srdce. Hory schované až na samém východním konci Moravy, u hranic se Slovenskem, vás oslní květnatými loukami, stráněmi s pasoucími se ovečkami a starou krajinou, která Valašsko nezapře. Uprostřed této jakoby zasněné přírody leží lázeňské městečko Luhačovice, odkud se krásně vyráží na túry po horách a loukách nebo na kole na Slovácko za vínem.

Zdroj: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Přibalte kolo i trekové hole

Luhačovice jsou skvělým základním táborem pro výlety do Bílých Karpat, na Slovensko i mezi slovácké vinohrady. Kolem dokola najdete kopce plné skvělých výhledů a hned za rohem leží Vizovice nebo kraj Žítkovských bohyní. Kdo je na vodě jako doma, zamiluje si Luhačovickou přehradu. Dá se tu koupat, jezdit na paddleboardu či na šlapadle, rybařit, řádit v aquaparku nebo přehradu obkroužit na kolečkových bruslích, koloběžce nebo kole. V létě je tu živo a o občerstvení se stará několik restaurací i stánků s pivem a nanuky. Kdo dává přednost kempům, jeden najde právě u přehrady.

Zdroj: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Do lázní, do wellness i do přírody

Luhačovické lázně jsou největší na Moravě. O síle a blahodárných účincích zdejších pramenů se vědělo už v 17. století a od té doby se tu lidé zdokonalují v umění léčit tělo i mysl. Ze země vyvěrá na 17 léčivých pramenů, v městečku najdete několik lázeňských zařízení, řadu skvělých wellness center a nespočet hotelů, apartmánů, vil a penzionů. Kdy jindy než na dovolené byste se měli ponořit do proslulé zlaté vany, do bublinkové lázně nebo rašelinového zábalu a prostě a jednoduše vypnout? V Luhačovicích jsou připraveni vás naučit krásně odpočívat.

Zdroj: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Děti se nudit nebudou

Na děti jsou v Luhačovicích připraveni. Kromě animačních programů a několika opravdu povedených velkých dětských hřišť můžete vyzkoušet třeba nejdelší přírodní vodní skluzavku, zbrusu nový skatepark nebo městskou hru, která se příhodně jmenuje „Hurá ven". V infocentru dostanete mapu se zakreslenými stanovišti a můžete vyrazit po Luhačovicích sbírat razítka, poznávat, hrát si a objevovat. Vaše děti hra zabaví na několik dní. A pokud nasbíráte dostatečný počet razítek, nezapomeňte se v infocentru stavit pro zaslouženou odměnu! 

Zdroj: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Zdroj: www.zlinsko-luhacovicko.cz

V Luhačovicích si léto užijete, ať už dáváte přednost kempování, ubytování v soukromí nebo třeba ve špičkovém hotelu. Po celou dovolenou na vás bude čekat spousta zážitků a místní se postarají o to, aby vám v Luhačovicích bylo dobře. S plánováním vaší dovolené vám pomůže stránka Tady pramení Luhačovice, která mapuje celou řádku aktivit ve městě i okolí a pomůže také s výběrem ubytování. Luhačovice už se na vás těší.

Zdroj: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Zdroj: Youtube