Vydejte se s planetáriem pod hladinu oceánu prozkoumat barevný svět korálových útesů, jednoho z nejrozmanitějších a nejohroženějších ekosystémů na planetě Zemi. Jak je tento podmořský svět propojen se životem lidí a proč bychom měli usilovat o jeho záchranu? Propracované animace vás provedou životem korálů do úchvatných detailů. Filmová novinka Korálový útes 360, kterou uvádí Planetárium Praha od srpna tohoto roku, vznikla ve spolupráci s Kalifornskou akademií věd a je vhodná jak pro děti, tak pro dospělé.

Potápěčem na suchu
Ponoření se pod hladinu oceánu prostřednictvím velké kopule vás určitě nadchne. Kopule pražského planetária s průměrem 23,5 metru je největší promítací plochou v ČR a patří k největším planetáriím na světě. Projekci oblohy a unikátní prostorové zobrazení lze sledovat v digitálním planetáriu v rozlišení 8 K. Filmy pro děti i dospělé jsou proto neobyčejným zážitkem.

Vesmírná zábava pro celou rodinu
Planetárium Praha nabízí řadu dalších špičkových filmů, jako například Voyager, Zrození Země, Horizon, nebo animovanou pohádku Polaris, která je světově nejúspěšnější pohádkou pro planetária. Veškerý program naleznete na webových stránkách www.planetum.cz.
Zhlédnout zvenku i zevnitř zde můžete i přesnou repliku 1:1 přistávajícího modulu Eagle mise Apollo 11, co je evropský unikát. Dále se návštěvníci mohou plně vžít do kůže astronauta či astronoma prostřednictvím simulátorů a čerstvou novinkou je také virtuální realita na mezinárodní vesmírné stanici.

Blíž dospělým i dětem
Planetárium Praha společně se Štefánikovou hvězdárnou a Hvězdárnou Ďáblice jsou součástí značky Planetum. Sjednocením pražského planetária a hvězdáren vznikla v Česku platforma s nejširším portfoliem služeb spojených s vesmírem, kulturou a zábavou.

Tím nejzajímavějším, co nabízí hvězdárny, jsou bezpochyby veřejná pozorování denní i noční oblohy velkými dalekohledy, která probíhají za jasného počasí po celý rok. Na Štefánikově hvězdárně si můžete taky sáhnout na meteority či zažít interaktivní fyzikální show.

V budoucnu se také můžete těšit na další speciální výstavy, nové modely ze světa kosmonautiky a zábavné akce pro děti. Vše se dozvíte na stránkách www.planetum.cz.