Unikátní konstrukční řešení bez zasklívacích lišt

Rámové dveře jsou poutavé právě tím, že si díky své unikátní konstrukci mohou dovolit jasně čitelný design bez zasklívacích lišt. Jejich konstrukci tvoří nosný rám, do kterého se vsazují plné nebo prosklené výplně. Dveře vznikají sestavením jednotlivých konstrukčních prvků, otvory pro sklo nebo kazety není potřeba vyřezávat a lemovat zasklívacími rámečky. Tímto unikátním konstrukčním řešením se odlišují od běžných typů dveřních křídel.

Zdroj: SEPOS
Rámové dveře model ALFA 2 v dekoru dub modern, obložková zárubeň v dekoru bílá, FOTO: SEPOS, spol. s r.o.

Luxusní vzhled podtrhují oblé hrany

Každý plný díl je zvlášť obalen fólií v dekoru dřeva, což umožňuje spoje povrchů skrýt. Bez spojů jsou i svislé vnější hrany dveří. „U rámových dveří jsou tyto hrany oblé, což mnozí zákazníci považují za designovou přednost. Tento profil zároveň umožňuje zakončit vrchní fólii bez spojů na vnějších hranách. Tato v běžném provozu nejvíce namáhaná hrana dveří se díky tomu snadno udržuje a riziko odlepování povrchové fólie je omezeno na minimum,“ upřesňuje Lumír Kozubík, hlavní manažer firmy SEPOS, spol. s r.o., u které si můžete modely rámových dveří prohlédnout v celorepublikové síti vzorkových prodejen. 

Zdroj: SEPOS

Zdroj: SEPOS
Rámové dveře model TYTAN 1 v dekoru wenge modern, obložková zárubeň v dekoru bílá, FOTO: SEPOS, spol. s r.o.

Vynikající užitné vlastnosti

Rámové dveře jsou oblíbené pro svůj poutavý design, snadnou údržbu a odolnost. Jsou vyrobeny z materiálu MDF, neboli středně tvrdé dřevovláknité desky, která je stabilní a pevná. „V nabídce rámových dveří a obložkových zárubní máme nejžádanější typy povrchových materiálů, které můžete vybírat v různých dekorech dřeva a dnes velmi oblíbené bílé barvě. Základním povrchem, jehož přednostní je nízká cena, je kašírovací fólie odolná proti oděru. Svojí vyšší odolností proti mechanickému poškození, vodě i vyblednutí je praktický materiál soft CPL,“ zmiňuje L. Kozubík.

Zdroj: SEPOS
Rámové dveře model MIRA 1 v dekoru dub sonoma, obložková zárubeň v dekoru dub sonoma, FOTO: SEPOS, spol. s r.o.

Otvírejte klasicky nebo posouvejte

I tyto dveře lze přizpůsobit pro různé typy otevírání. Kromě nejčastějších otočných dveří, a to jak jednokřídlých, tak dvoukřídlých, si můžete rámové dveře pořídit v atraktivním posuvném provedení. Posuvné dveře na zeď nebo do stavebního pouzdra mohou v mnoha případech ušetřit cenný prostor.

Nová zárubeň, dokonalá tečka

Při výběru dveří nezapomeňte také na nové obložkové zárubně, a to i v případě, že máte v bytě staré kovové zárubně, které nechcete bourat. „Umíme je obložit obkladem kovové zárubně (tzv. OKZ) ve stejném dekoru jako vaše nové rámové dveře,“ doplňuje L. Kozubík.