Přirozeným stárnutím kůže a při pobytu v nevhodném prostředí, jako mohou být právě přetopené interiéry, dochází k úbytku potřebných tukových složek ochranného pláště, pokožka se vysušuje, stává se drsnou a praská. Přírodní tuky živočišného či rostlinného původu ve vhodné kombinaci s bylinnými extrakty a silicemi mohou šetrnou cestou úspěšně nahradit a doplnit chybějící elementy jak ochranného pláště, tak spodních vrstev kůže.

Česká společnost Kosmetika Capri vyrábí své produkty pod značkou La Chèvre a Le Chaton, podle vlastních originálních receptur, které jsou v současné době celosvětovým unikátem. Komplexní složení postavené na vzácných, životně důležitých prvcích, které blahodárně působí na všechny druhy pleti a jsou vhodné pro regenerační a revitalizující péči a rekonstrukci bariérové funkce kůže zvláště v období podzimu. Základem těchto receptur jsou vzácné složky kozího mléka, vhodně doplněné surovinami mořského původu a rostlinnými extrakty. Tuk kozího mléka je ideálním transportním prostředkem účinných látek do hlubších vrstev pokožky. Jeho složení pomáhá obnovit na pokožce narušený hydrolipidický povrchový film, který je důležitou součástí kožní bariéry. Bílkovinná část syrovátky z kozího mléka podporuje hydrataci kůže, zabraňuje jejímu vysušování, zlepšuje její prokrvení a tím i její odolnost. 

Zásadní v tomto období jsou dva kroky, a to pokožku důkladně čistit a následně vyživovat. Při kvalitní péči pocítíte rozdíl sami velmi brzy.“ říká obchodní ředitelka české společnosti Kosmetika Capri, paní Jitka Poláková.

1. Čistit

Micelární voda s panthenolem Le Chaton
Hydratační odličovací a čisticí tonikum bez syntetických konzervačních látek. Dokonale odlíčí pleť, odstraní i voděodolný make-up a řasenku. Hydratuje a zklidňuje, po aplikaci je pleť svěží, bez pocitu vysušení a pnutí.

Zdroj: Asset Media

Aktivní látky:
- extrakt z Hamamelis virginiana neboli Vilín viržinský je extrakt z listů léčivého stromu, který pleť tonizuje, dokonce má mírně antiseptické účinky, dále díky své antioxidační aktivitě je vhodný pro použití proti předčasnému stárnutí, jeho listy obsahují tanniny (3-10%), esenciální oleje další flavonoidy a kyseliny, Indiáni používali kůru a listy této rostliny k lidovému léčení zánětů kůže a ran
- panthenol zklidňuje pokožku, má protizánětlivé vlastnosti
- extrakt z pomeranče má detoxifikační, čisticí a adstringentní účinky na pleť, rozjasňuje ji a tím oživí Váš vzhled
- mořská řasa Codium Tomentosum zklidňuje, regeneruje a hydratuje pokožku

Účinky:
- nedráždí a nevysušuje pokožku
- udržuje pleť vláčnou a hebkou

Výhody: 
- neobsahuje líh
- vhodná i pro muže
- vhodná i jako obklad po čištění nebo po slunění
- při pravidelném používání se výsledky dostaví velmi brzy

2. Vyživit

Mléčná koupelová přísada
Mléčná koupelová přísada zvlášť vhodná pro suchou a zralou pokožku, výrazně omlazuje a ochraňuje pokožku před škodlivými vlivy životního prostředí a zároveň vytváří pocit vnitřní harmonie.

Zdroj: Asset Media

Aktivní látky:
- biologický systém ze sušeného kozího mléka pokožku hydratuje a vyživuje
- sůl z Růžového jezera se svým složením velmi podobá soli z Mrtvého moře, která regeneruje pokožku
- vůně z Provence dotváří příjemný smyslový zážitek z této koupele

Výhody:
- vhodná i pro muže

Jak používat: Můžeme použít i jako masku. Prášek smícháme spolu s vlažnou vodu a vytvoříme kašičku, kterou aplikujeme na pleť, vyhneme se očnímu okolí. Necháme 10 minut působit, opláchneme.

Noční krém s argonovým olejem
Regeneruje a vyživuje pleť. Obsahuje významné antioxidanty, vitamíny A i E, které chrání pleť před stárnutím. Obsahuje ARGANOVÝ OLEJ obsahem esenciálních mastných kyselin, zejména Omega 9 a Omega 6. Nenasycené mastné kyseliny jsou ideální pro pokožku. Nejen že zvlhčují, ale snižují výskyt vrásek, a dokonce mají anti-ageing efekt.

Zdroj: Asset Media

Aktivní látky:
- Arganový olej – obsahuje vysoké množství tokoferolu, karoten, esenciální mastné kyseliny vitamín A. Antioxidanty chrání pokožku před volnými radikály a zpomalují její stárnutí. Arganový olej je používán při léčbě kožních onemocněních, ekzémech, akné, popáleninách. Arganový olej je sklízen a zpracováván manuálně pouze v Maroku, proto je vzácný a právem je nazýván marockým (tekutým) zlatem.

Výhody:
- vhodný i pro muže
- s vysokým obsahem arganového oleje
- lehká a výživná emulze
 

www.lachevre.eu