Karlovy Vary – S úctou k tradici. S láskou ke kvalitě. To je motto restaurace Malé Versailles v Karlových Varech. A už podle prvního pohledu do interiéru tohoto útulného podniku, je jasné, že se svým mottem opravdu řídí. Letos v březnu navštívil tuto vyhledávanou restauraci v rámci své cesty po regionu i prezident Miloš Zeman. Tehdy mu připravili klasickou českou polévku s játrovými knedlíčky, následoval čerstvý pstruh se špenátem a medvědím česnekem s pažitkovou omáčkou. Jako sladkou tečku připravil šéfkuchař makovou roládu s domácím švestkovým sorbetem. 

„V naší restauraci si uvědomujeme důležitost zdravých a kvalitních potravin, ze kterých pro zákazníky připravujeme veškerá jídla. Při přípravě jídel používáme hlavně domácí produkty od místních dodavatelů, které pro naše zákazníky pečlivě osobně vybírám. Naše originální nabídka jídel nejen z české, ale i mezinárodní kuchyně, včetně sezonních specialit na grilu uspokojí i nejnáročnější gurmány,“ říká šéfkuchař restaurace Malé Versailles Petr Ploc. 

Historie místa sahá do dávné minulosti a tím, že tu vždy bývala restaurace, tvoří i dnes Malé Versailles důležitou součást života ve městě. Je zde i původní zrekonstruovaný historický altán s romantickou atmosférou a výhledem na menší jezírko a rozkvetlou okolní zeleň. Kombinace tohoto všeho a fakt, že se nachází ve velmi klidné části lázeňské zóny dělá z restaurace Malé Versailles ideální místo pro všechny. Venkovní hřiště pro děti jistě ocení rodiny s dětmi. Návštěvníci se mohou kochat i pobytem v přírodě na příjemném lázeňském vzduchu a relaxem na břehu jezírka. Restaurace je zároveň vhodná i pro romantickou večeři ve dvou a díky své kapacitě je Malé Versailles často místem konání velkých rodinných i firemních oslav a svateb. 

„Děláme menu na klíč. Zákazníkovi splníme každé přání dle jeho představ, je to přece jen jejich den a my se jim snažíme dopřát, aby si jej mohli na 100 % užít, zatímco my se o vše postaráme od A do Z. To znamená opravdu od návrhu menu až po kvalitní obsluhu a samozřejmě případně máme i možnost ubytování v našem hotelu, říká šéfkuchař Ploc. 

Menu je opravdu rozmanité. „Ať už jde o čerstvé ryby, o kvalitní steaky, které chystáme na našem grilu na dřevěném uhlí a nebo různé sezónní speciality,“ dodává šéfkuchař Ploc. 

 Zdroj: denik