Padesát předních značek představí to nejnovější z fotografické techniky a příslušenství. Těšit se můžete na možnost volného fotografování exotic a glamour modelek, MISS FOTO 2018, slavnostní vyhlášení výsledků fotografické soutěže FOTOTALENT 2018 a také na bohatý program workshopů a seminářů.

Zdroj: Asset Media

Hlavní přednáškový sál Vám kromě poutavého vyprávění Uroše Podlogara nabídne také možnost seznámit se s tvorbou Ivany Vostřákové, oceňované fotografky, jejíž díla patří k těm nejdražším. O pocity z focení známých osobností se podělí Ondřej Pýcha či Nikola Bílková. Přední český krajinářský fotograf Martin Rak, jehož práce si získala obdiv díky svým charakteristickým snovým a mlhavým pohledům, ukáže aktuální fotografie, stejně jako Jan Šmíd, v jehož tvorbě dominuje panoramatická fotografie, za kterou v letošním roce obdržel nejvyšší možné ocenění - prestižní titul "Master QEP". Krajinářskou astrofotografii pak přiblíží Petr Horálek.

Zdroj: Asset Media

Nádherné snímky zvířat a divoké přírody představí Petr Bambousek a Patrik Staněk. O příbězích ukrytých ve fotografiích, plné dobrodružství, odvahy, lásky, bolesti i smrti, bude vyprávět oblíbená portrétní fotografka Jana Pechlátová. 

Zdroj: Asset Media

Novinkou letošního ročníku je sekce Cestovatelská fotografie, která představí jedinečné zážitky zachycené odvážnými fotografy. Čekají na vás poutavá vyprávění z putování po Marockých pouštích, krajinou Srí Lanky a Skotska, chladným Norskem a mnohých dalších. Mezi fotografy cestovateli se představí Tomáš Havel, Martin Kamín, Pavel Svoboda, Tereza Menclová, Vojtěch Vlk, Hynek Hampl, Veronika Šubrtová alias Weef a další. 

Podrobné programové schéma a informace k jednotlivým workshopům a besedám je k dispozici na webu www.fotoexpo.cz. Základní vstupenku za zvýhodněnou cenu zakoupíte v předprodeji za 290 Kč. FOTOEXPO 2018 se koná 20. října v Praze. Sledovat aktuální dění můžete také na  facebooku a instagramu.