U vchodu návštěvníky přivítali zaměstnanci firmy, kteří jim předali jako poděkování za spolupráci tašku s drobnými dárky. Bohatý program okomentoval spolumajitel firmy Lipera Petr Fiala:

„Připravili jsme pestrou degustaci prvotřídních vín od českých a slovenských zákazníků firmy, s občerstvením se blýsknul Pedro’s Foodtruck a osvěžením je italská káva Cento Chicchi se značkou Portofino Gourmet s vyváženou a kulatou chutí a aroma, nebo Capri Gourmet s intenzivní a krémovou chutí a aroma, obě dovážíme na český a slovenský trh.“ K doplnění již tak příjemné atmosféry hrála cimbálová muzika sourozenců Osičkových z Velkých Bílovic.

KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA UKÁZALA PŘEDNOSTI LINKY

Naprostým tahákem celé akce byla komentovaná prohlídka nové mobilní plnicí linky. „Naše mobilní plnicí linka je v kontejneru opatřeném hydraulickými písty. Lze ji proto položit na úroveň terénu. A pokud to okolnosti neumožní, je kamion vybaven hydraulickým čelem, což poskytne dostatečnou plochu pro skládání lahví a zároveň pro skládání košů s vínem. Vlastní linka je vybavena molekulární filtrací vzduchu. Ta zbaví vzduch kyslíku a pro plnění se pak používá čistý dusík. Dále je plnicí linka vybavena generátorem ozonové vody, používá se k sanitaci a výplachu lahví před vlastním plněním,“ objasnil Fiala princip fungování linky.

Podle něj stojí za speciální zmínku špičková filtrace od EATONu, již je linka vybavena. Disponuje totiž deskovými filtry Becopad z čisté celulózy, které netrpí žádným pachovým defektem, samozřejmostí jsou špičkové membránové svíčky od téhož výrobce. „K plnicí lince máme příslušenství pro různé průměry lahví – šneky, hvězdice, šroubovou hlavu na BVS uzávěry i hlavu na korkové zátky. Nejpoužívanějším korkem je FineCork, protože je patentovanou technologií dvakrát ošetřen proti korkové pachuti a je nejlepší elastickou zátkou na trhu,“ zdůraznil spolumajitel s tím, že expanze FineCorku v hrdle je neskutečně rychlá, takže lahve lze bez problémů ihned pokládat do košů.

PLNĚNÍ FRIZZANTE NABÍZÍ FIRMA LIPERA JAKO JEDINÁ V ČR

Kromě mobilní plnicí linky firma nabízí i stacionární plnicí linku na perlivá vína a sycené nápoje, za nízkých teplot dokáže nápoje nasytit a naplnit. „Jsme jediní na českém trhu, kdo dokáže nabídnout kromě mobilní plnicí linky i plnění frizzante,“ poukázal Petr Fiala. Ostatně právě degustace frizzante vín byla pomyslnou třešničkou na dortu ve zmíněném programu akce. I pro letošní rok má firma pro zákazníky připravenu celou řadu novinek. „Jako nejzajímavější bych vyzdvihl novou speciální řadu organických výživ pro kvasinky. Stimula Sauvignon, Stimula Chardonnay, Stimula Cabernet, Stimula Syrah. Jde o speciální kvasinkové výživy zaměřené pro podporu aroma a chuti dané odrůdy. Další novinkou v tomto roce jsou kvasinky vhodné pro kombinaci s již zmíněnými výživami, například Lalvin MSB, Lalvin Sauvy, Toro Nero a řada dalších. Ale tou největší novinkou tohoto roku je již zmíněná služba lahvování perlivých vín Frizzante. Na to jsem opravdu pyšný,“ netajil se spolumajitel firmy Lipera. Velký podíl na úspěchu společnosti připisuje týmu jejích zaměstnanců, kteří podle něj odvádějí skvělou práci.

Při našem dotazu, co často a rád doporučuje svým zákazníkům z řad vinařů, se zamýšlel: „Díky našim dodavatelům máme širokou škálu kvasinek vhodných pro dané odrůdy, takže vinař může použít pro jednu odrůdu klidně deset různých kvasinek a stejně ani zdaleka neodzkouší všechny. S ohledem na tuto pestrou nabídku nemáme na trhu konkurenci. Navíc spousta našich produktů, které prodáváme, jsou chráněny světovými patenty, tudíž jsme jediným prodejcem na zdejším trhu. Například jedinečné filtrační desky Becopad a nebo ve vinobraní nepostradatelný pomocník k likvidaci vinných mušek Inficin.“

VLASTNÍ AKREDITOVANOU LABORATOŘ A PRODEJNU

Společnost Lipera disponuje mimo jiné akreditovanou laboratoří, jež se stala nezbytným pomocníkem všech vinařů, a také vlastní prodejnou ve Velkých Bílovicích a pobočkou ve slovenském Pezinku.

www.lipera.cz