Novinka, Kuřecí mleté maso!

Jako další produkt uvádí Drůbežářský závod Klatovy Kuřecí mleté maso, který jako jediný výrobek na trhu obsahuje 100% mletého kuřecího masa. Je vhodné pro široké kulinářské použití, např. jako plnohodnotný mletý steak, karbanátek, ale i jako surovina do lehčí verze sekané. Výhodou je velmi rychlá a hlavně také čistá příprava kuřecího mletého masa.

Kuřecí maso, je díky svým nutričním hodnotám oblíbenou součástí jídelníčku. A není divu. Toto maso je totiž vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů, neobsahuje příliš velké množství tuku, je lehce stravitelné. A právě tyto parametry splňuje naše kuřecí mleté maso, kde je jedinou surovinovou složkou čerstvá svalovina z kuřecích stehen,“ uvádí technolog Drůbežářského závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka.

Výborný zdroj proteinů, zdravější a lehčí varianta

Kuřecí mleté maso, bohaté na bílkoviny, podporuje nárůst svalové hmoty a její regeneraci. Díky nízkému obsahu tuku je vhodné téměř pro všechny redukční diety. Dá se tak použít jako náhrada za běžně používané vepřové a hovězí mleté maso. Například při přípravě odlehčené verze letních burgerů, které budou zanedlouho aktuální během grilovací sezóny. Pro přípravu nízkotučnější alternativy stačí pouze zaměnit světlou bulku za tmavou, tj. celozrnnou či žitnou a dresink nahradit řeckým jogurtem s bylinkami nebo zakysanou smetanou, také s příměsí vámi zvolených bylinek.    

sekaná

Maso bohaté na řadu vitamínů, to nejlepší pro vaše děti

Jedním z podstatných vitamínů, které maso obsahuje je niacin, vitamín B3, který ovlivňuje uvolňování energie ze sacharidů, a podílí se na řízení hladiny krevního cukru. „B3 je vitamín rozpustný ve vodě, v těle se neukládá a jeho syntéza je omezená, jeho příjem v potravě je tedy nutný,“ doplnil technolog Drůbežářského Závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka. Maso obsahuje také vitamín B6, který společně s niacinem podporuje rychlejší funkci metabolismu. Niacinu se také připisuje schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny. Tak je tomu také i u selenu, který tělo chrání při stresu a zvyšuje účinnost imunitního systému a při jeho nedostatku ovlivňuje funkce kardiovaskulárního systému. Kuřecí mleté maso je také zdrojem fosforu, který udržuje zdravé zuby a kosti.

Nejen díky bohaté složce vitamínů můžete kuřecí maso připravit oproti masu vepřovému jako schůdnější variantu pro vaše malé ratolesti, které pro svůj správný vývoj potřebují co nejvíce živin. Každý rodič pro ně jistě ocení lehčí pokrmy. Nově tak nahraďte vepřové a hovězí mleté maso v receptech mletým kuřecím masem. Využijte tuto novinku k přípravě kuřecích masových kuliček či jemnějších karbanátků smíchané se zeleninou. Děti jistě ocení jejich křehkost a lepší stravitelnost.

masové kuličky

Nadstandardní kvalitativní vlastnosti

Díky, čerstvosti a rychlosti zpracování, způsobu podchlazení, použitím moderní řezací technologie, která nenarušuje svalové vlákno tlakem, zajišťuje kuřecí mleté maso od Drůbežářského závodu Klatovy nadstandartní kvalitativní vlastnosti. „Díky zachovaní celistvosti svalového vlákna uvolňuje výrobek minimum vody, jak v syrovém stavu, tak i při tepelném opracování,“ dodal technolog Drůbežářského závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka.