Ne pes, ale pán vybírá žrádlo a ovlivňuje život svého parťáka. Přitom je těžké najít krmivo, které respektuje jen potřeby psa a nestaví na reklamních tricích. Jak má vypadat nefalšovaná kvalita a zároveň kompletní informovanost ukazuje příklad kanadské Kádevítky. Kanadská krmiva jsou pokládána za absolutní špičku, sází na poctivé suroviny v osvědčených kombinacích. Vynikající výsledky jsou viditelné už na mnoha generacích psů.

Číst složení se vyplatí. Bez ohledu na krásu obalu a hezké řečičky hodnotíme krmivo jako nevhodné a falšované vždy, když potkáme názvy jako vedlejší produkty rostlinného a živočišného původu, rostlinné oleje. Značí nízkou využitelnost, špatnou stravitelnost i jiná rizika.

Jak vybrat to dobré? Ve složení musíme vidět čerstvé maso a masovou moučku konkrétního živočišného druhu (např. moučka z kuřecího masa), živočišný tuk (např. kuřecí, lososový), rostlinné mouky (např. rýžová, kukuřičná, z hrachu) apod. Takové krmivo zaručuje vysokou stravitelnost a využitelnost. Tím i nízkou spotřebu - v důsledku tak spoříme při nákupu i zdravotní péči.

Porovnání deklarace - složení kvalitního kompletního krmiva proti ošizenému.

Veterináři varují, že špatné krmení zkracuje život a vynucuje investice do léčby a doplňků. Psovi se horší srst, je unavený, má problémy se zažíváním. Jednoznačně za psa hovoří bobek. Tvarovaný, malý, nepáchnoucí, snadný k uklízení - to je dobré znamení. Správně krmený pes neprdí, neobtěžuje zápachem.

Kanadská Kádevítka je postavena na „nadupaném" obsahu a stoprocentní kompletnosti. Pes jí sežere mnohem méně a nic dalšího nepotřebuje. Když chceme prodloužit délku života – jde to jedině kvalitní potravou. Neunavuje a neopotřebovává tělo balastem a chemií.

Ekonomika krmení – souvislost využitelnosti, spotřeby a ceny

U misky to začíná, bobkem to končí. Ale ten pravý začátek a základ je u lidského rozhodování. Častá je úvaha: koupím levnější krmivo = ušetřím. Realita je ovšem jiná a pes to bohužel pocítí. Krmení je základ, který ovlivňuje kvalitu a délku života našeho psa.

Informaci jak využít právě probíhající mimořádně štědrou akci         K-9 pro čtenáře denik.cz najdete zde.