Celý koncept bytových domů byl projektován s důrazem na využití denního světla, jehož množství má dopad na psychiku i zdraví člověka.  Z výzkumů vyplývá, že 90 % času trávíme uvnitř budov, a proto je nutné, abychom na dostatek denního světla dbali právě v nich.  Denní světlo má nejen významné antibakteriální účinky, ale ovlivňuje náš metabolismus či psychické zdraví a jeho pravidelný přísun funguje jako prevence některých zdravotních problémů.  „Francouzská okna, předzahrádka, balkon nebo terasa je součástí každého bytu a spolu s velkým množství zeleně v okolí bytových domů budou poskytovat obyvatelů skvělé zdroje pro čerpání pozitivní energie,“ vysvětluje manažer projektu Vladimír Hronek.

Celá výstavba je založená na kvalitních materiálech ať už v podobě železobetonového skeletu, který je ověřeným konstrukčním systémem, tak například vyzdívkami z cihel s velmi dobrými akustickými parametry.  Kvalitní materiály a prověření dodavatelé nechybí ani v interiéru.  „Zmínit můžeme například podlahy od společnosti Barkotex nebo koupelny od firmy Koupelny Ptáček,“ dodává majitel firmy KAJA Project, Ing. Jan Kupec, která stavbu realizuje.

ilustrační fotografieZdroj: www.LiveWell.cz

Rezidence LiveWell je unikátní stavbou z pohledu dodávky energie. V rámci projektu Vize chytrý dům společnosti MVV je LiveWell teprve 3. projektem v České republice, který bude odebírat energie prostřednictvím tzv. kogenerační jednotky od lokálních dodavatelů. Díky chytrým měřicím přístrojům budou mít obyvatelé spotřebu své energie vždy pod kontrolou, budou si moci například nastavit časové pásmo levného tarifu a nebudou se muset potýkat s problémy při plošném výpadku proudu díky vlastnímu zdroji dodávky.

Více informací o celém projektu na www.LiveWell.cz

ilustrační fotografieZdroj: www.LiveWell.cz