Na Zelený čtvrtek pořádá Eat Art Gallery pečení velikonočních beránků a perníčků, které si zde hosté mohou vyzkoušet i po další dva dny. Dům dětí a mládeže zve i letos děti na Kozí hrádek, kde je čeká Hledání velikonočních vajíček. K novějším tradicím patří populární zelené speciály, na něž je možné zajít hned do několika mikulovských podniků.

Na Velký pátek otevírá na mikulovském Náměstí v jedenáct hodin velikonoční jarmark. Návštěvníci se setkají s ukázkami tradičních řemesel i velikonočních rukodělných technik, jako je pletení pomlázek a zdobení kraslic. „Slavnostní a duchovní charakter Velikonoc v programu prezentuje scénické čtení Pašije, které se koná v šest hodin odpoledne na Lormově náměstí. Poslední dny Krista jsou pojaty v kontextu současné doby, jedná se o premiérové uvedení této hry v režii Martina Satoranského," zve David Gerneš, ředitel pořadatelské společnosti Mikulovská rozvojová.

Velikonoční jarmark pokračuje i o víkendu. Na Bílou sobotu připomenou tradice moravských Velikonoc Národopisný soubor Pálava a své folklorní pásmo představí také dětské národopisné soubory Palavánek a Palavěnka. Na program naváže dětská dechová hudba místní ZUŠ a dechová hudba Mikulovanka, poté vystoupí folklorní soubor Lipovjan, doprovázený cimbálkou. Mezi vystupujícími se objeví i tram-folková brněnská kapela Přístav a program na venkovním podiu uzavře A.M.Úlet, hrající folk-rock s prvky blues, jazzu i folkloru.

V centru bude rušno i v neděli. Program zahájí v jedenáct hodin pouliční představení Řehtačka divadelního spolku Kvelb a poté se se na pódiu vystřídají žáci místní ZUŠ. Na Náměstí pak zatančí Fanny dancers a zahrají skupiny Ranch, Benefit a Jazzpetit.

„Na své si přijdou i děti, pro které jsou během víkendu připraveny ve dvorním traktu Základní umělecké školy velikonoční tvůrčí dílničky a také dětská divadelní představení v podání Divadla Damúza a Kvelb Theatre," doplnil program Gerneš.
Turistické informační centrum zve v sobotu i v neděli na velikonoční prohlídku města. Zájemci mohou navštívit i otevřené historické památky, například zámek, Kozí hrádek, židovský hřbitov, do Dietrichsteinské hrobky, synagogy a Jeskyní na Turoldu.
Také mikulovské restaurace a hotely nabídnou speciální gastronomická menu, ochutnávky vín či hudební večery s cimbálovou muzikou.

více na http://www.mikulov.cz/cz/