Setkání v Jablonci bylo dalším z řady akcí, kterými Michal Horáček tráví předvánoční čas. „Vánoce jsou čas rodiny, ne politiky. Proto jsem se chtěl s občany ve všech regionech setkávat spíš ve vánoční atmosféře a politiku do toho pokud možno nevnášet,“ řekl Horáček.

Atmosféra v Jablonci tomu odpovídala. Na pódiu byl vánoční stromeček a zhruba polovinu večera vyplnila hudba. Jednak vystoupila známá muzikálová zpěvačka Kamila Nývltová, dále místní Jazztet a místní skupina mažoretek Jablonecká Jablíčka.

Zdroj: MÁME NA VÍC, zapsaný spolek

Mezi písničkami se diváci ptali Michala Horáčka na různé otázky, přičemž samozřejmě došlo i na politiku. Jedna z otázek se týkala jeho hodnocení vývoje po listopadu 1989. „Začátky nebyly jednoduché. Jak taky chcete budovat kapitalismus bez kapitálu. Proto ve své době bylo nutné dávat investiční pobídky pro zahraniční korporace. Ale jsem rád, že v téhle době už nejsme. Máme vlastní firmy, které jsou ve svých oborech nejlepší na světě. Ať už jde o lana, koloběžky nebo diamantové nástroje,“ řekl Horáček.

Kandidát na prezidenta zároveň ocenil, že na jeho adventních setkáních většinou vystupují místní talentované děti z tzv. lidušek. „Jednou jsem zjistil, že v Česku máme nejvíc lidušek na počet obyvatel. To samé platí o knihovnách. To je jedna z nespočtu věcí, na které můžeme být právem hrdí,“ řekl Horáček zaplněnému sálu v Jablonci nad Nisou krátce před tím, než zapálil dvě svíčky na adventním věnci.

Zdroj: MÁME NA VÍC, zapsaný spolek

S Michalem Horáčkem se lidé mohou v době adventu setkat v různých městech republiky. V nejbližší době ho čeká Hradec Králové, Brno, Plzeň či Pardubice.