Objevte zajímavou historii, navštivte vodní hrad Lipý, kde můžete zažít prohlídky s průvodcem, kulturní akce na nádvoří a v létě, v romantickém prostředí pod hradbami, také letní kino. Město Českou Lípu jako historické textilní centrum vám přiblíží interaktivní expozice Centra textilního tisku. Zkuste si zde vlastnoručně potisknout tričko nebo třeba plátěnou tašku a vytvořte si originální suvenýr.

Zdroj: Město Česká Lípa

Zajímá vás historie města?

Projděte si centrum České Lípy s ilustrovaným průvodcem S pastelkami městem Česká Lípa, všímejte si detailů, čtěte a kreslete si. Uvidíte, že se zabaví malí i velcí. Najděte rozlehlý Městský park s blahodárným stínem, kde se můžete osvěžit chlazeným pitím, jídlem i zažít tančírnu a naučit se třeba pár nových tanečních kroků.

Zdroj: Město Česká Lípa

Jste-li spíše sportovně naladěni? 

Zkuste si zdarma půjčit v informačním centru na náměstí nebo v restauraci na Střelnici disky a objevit krásu discgolfu na devítikošovém hřišti. Z České Lípy vede několik cyklostezek a protíná ji několik cyklotras. Půjčte si v informačním centru na náměstí koloběžku, malou nebo velkou, pro děti i dospělé a projeďte se.

Zdroj: Město Česká Lípa

Když vám dojdou síly, můžete ji vrátit v Novém Oldřichově a u „varhan“ v informačním centru na Práchni u Kamenického Šenova. Tato dvě místa s Českou Lípou spolupracují na společné půjčovně koloběžek. Neváhejte a zažijte letní Lípu, nudit se zde rozhodně nebudete.

www.mucl.cz, náměstí T. G. Masaryka 1/1, 470 01 Česká Lípa 1, #zijulipou