Průvodce je k dostání v informačním centru. Více informací z historie Police mohou návštěvníci načerpat v muzeu města, které se nachází v budově kláštera a návštěvníky nechá nahlédnout i do několika prostor budovy, včetně opatova bytu a jeho soukromé kaple. Zpřístupněna veřejnosti je také roubená škola.

Pokud ve Vás stále zůstal kousek dítěte či máte už vlastní děti, Vaší pozornosti nesmějí ujít dvě unikátní muzea. Jedná se o Muzeum stavebnice Merkur a Muzeum papírových modelů, která se nacházejí dokonce v jedné budově.  Stavebnice Merkur (původně Inventor) vznikla v Polici na počátku 20. století v rukou Jaroslava Vancla. V unikátním muzeu je k vidění řada výtvorů z této stavebnice, včetně nejstarší stavebnice z roku 1920 či největší stavby postavené z Merkuru – Ocelového města, inspirovaného romány Julese Verna. V muzeu se dozvíte vše zajímavé z historie této stavebnice a v herním koutku si můžete zkusit sestavit i vlastní model. Druhé z muzeí se zaměřuje na svět papírových vystřihovánek a je jedním ze dvou muzeí svého druhu na světě. Ve stálé expozici je k vidění více jak dva tisíce modelů od stovky modelářů z České republiky, Polska, Slovenska a Litvy. Modely jsou rozděleny do sekcí, jako je např. architektura, technika či vesmír. Expozice je doplněna o interaktivní prvky, které lákají obzvláště malé návštěvníky, a součástí muzea je i dílna, ve které je možné si slepit vlastní papírový model.

Bohatá je i nabídka akcí – můžete zavítat např. na projekce letního kina, výstavy, Polickou pouť nebo sportovní akci Petrovické zatáčky.

Policko se v neposlední řadě může pyšnit také okolní přírodou, která je opravdu krásná. Nad městem Police se tyčí stolová hora Ostaš se dvěma skalními labyrinty, Broumovské stěny, plné skalních útvarů a vyhlídek, jsou „co by kamenem dohodil“ a daleko není ani do polských Stolových hor. Krásu okolní krajiny můžete poznávat nejen pěšky nebo na kole, ale třeba i na koloběžce. Koloběžky je možné zapůjčit v Informačním centru na náměstí.

www.policko.cz

www.mpmpm.cz

Město Police nad Metují
Informační centrum, Masarykovo náměstí 75, Police nad Metují
tel. +420 491 421 501, infocentrum@policko.cz