Brožura je vybavena všemi potřebnými informacemi včetně terénu, délky, časové náročnosti a samozřejmě mapou s vyznačenými výletními místy. Že nejste aktivní cyklista? To nikoho trápit nemusí! Z cyklobrožury si vybere i ten, kdo na kolo tak často nenasedne. Cestu si každý vždy může uzpůsobit podle svého a odvážlivci si snad troufnou i na ty nejobtížnější trasy, které na ně v brožuře čekají.

Zdroj: Liberecký kraj

Ptáte se kam všude se můžete s cyklobrožurou podívat? Co takhle například pod vrcholy Lužických hor, kde své putování začnete v městečku Cvikov s vyhlášeným pivovarem. Odtud se po cyklotrase č. 3007 vydáte k Jelení skále. Z vrcholu je krásný pohled na okolí přírodu a vrcholky Lužických hor.

Zdroj: Liberecký kraj

Z Jelení skaly se pak vydáte vstříc hradu Tolštejn - romantické středověké zřícenině hradu, kdysi obývaném loupeživými rytíři. Po naučné hornické stezce a přes Hřebenovku se dostanete až pod nejvyšší vrchol Lužických hor - Luž.

Zdroj: Liberecký kraj

Komu tedy ještě zbydou síly může se na ni vypravit a nechat se očarovat dechberoucím výhledem do krajiny než nasedne na kolo a vrátí se zpět do Cvikova.

Zdroj: Liberecký kraj

Liberecký kraj je cyklostezkami jen protkaný a právě proto ani zde cyklodobrodružství nekončí. Každý z turistických regionů přichází s vlastní cyklomapou s deseti unikátními místy, které zkrátka musíte vidět! Kromě těchto top deseti míst budou na mapičce vyznačená další zajímavá místa, které budete moci po cestě navštívit včetně bike parků a singltreků.

Zdroj: Liberecký kraj

Pro ty, kteří milují projížďku na kole nedotčenou přírodou, jsou právě tyto mapy ideální volbou! Hustá síť cyklotras však vaše kola zaveze i na středověké hrady, zříceniny i zámky. S cyklomapami bude mít každý cyklista možnost přiblížit se k tradicím každého z turistických regionů a jejich lidových řemesel.

Zdroj: Liberecký kraj

Trasu lze uzpůsobit i pro ty menší cyklisty, kteří se svým objevováním teprve začínají. V putování po kraji dopomohou i cyklobusy nebo vlaky – speciální linky, díky nimž se člověk dostane přesně tam, kam potřebuje. Jezdí i o babím létě! Aktuální jízdní řády najdete na stránkách www.iidol.cz v záložce Turistika. Kompletní výlety a vše potřebné pro putování je na webu www.liberecky-kraj.cz.