Návštěvníci Olomouce se mohou těšit na nové prohlídkové okruhy zaměřené na historii, architekturu a osobnosti města. A hlavně na netradiční květinovou výzdobu barokních památek a náměstí.

Prohlídky
Ve spolupráci s Informačním centrem se konají prohlídky freskového sálu v Základní škole Komenium, který je v národní kampani CzechTourism srovnáván se Sixtinskou kaplí.
Kromě toho probíhají prohlídky Vily Primavesi, o které je pořád velký zájem, a zcela nově si můžete vyjít s průvodcem do městských parků a za historií architektonicky zajímavých olomouckých vil.

Zdroj: archív města Olomouc

Pobytové balíčky
Ve spolupráci s organizací Střední Morava – sdružení cestovního ruchu pak město nachystalo i tematicky zaměřené pobytové balíčky za zvýhodněnou cenu, i u nich je turistická karta zdarma nedílnou součástí.

Letní večery
V centru města to žije. O příjemnou atmosféru na Horním náměstí se o letních pátcích a sobotách postará pravidelný kulturní program s názvem Večerní pohoda u Trojice a v altánku ve Smetanových sadech se každé nedělní odpoledne konají promenádní koncerty.

Zdroj: archív města Olomouc

Street art
Tolik populární forma umění obohatí i olomoucká zákoutí. Letos budou připomínat osobnosti spojené s městem jako byla císařovna Marie Terezie nebo generál Lafayette, ale i prezident Václav Havel.

Pro děti
Ani rodinná dovolená nebude v Olomouci nuda. Pro rodiny s dětmi město připravilo řadu novinek i osvědčených lákadel. Jsou to nové geolokační hry s názvem Skryté příběhy, která slibuje nevšední zážitek.
V ulicích se znovu objeví postavičky kočičky Oly a v nabídce pro malé turisty nechybí ani mobilní aplikace jako Zachraň olomouckou pevnost, Olomoucký stroj času, Olomouc Jana Sarkandra a 3D hra Olomouc Labyrinth.

Zdroj: archív města Olomouc

20 let
Olomouc slaví dvacet let zápisu sloupu Nejsvětější trojice na seznam UNESCO. Hlavní oslavy se uskuteční na podzim při Dnech evropského dědictví, které budou mít v Olomouci celonárodní zahájení.

Více na:  letni.olomouc.eu, tourism.olomouc.eu

Statutární město Olomouc, Horní náměstí 583, 779 00 Olomouc